JacekSojan Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 /Ewie/ 1. noga to noga rzeczowo lub lekceważąco - noga jednych zaprowadziła na stołek innych do więzienia albo i na biegun biegun może być za rodzinnym miastem ba - tuż za progiem noga przy nodze jak mąż i żona albo zgoła jak lelum i polelum 2. o nogo jak możesz się sprzeciwiać buntować swojej pani wiesz co czeka zdrajców stół z powyłamywanymi godzien jest rapsodu może ogień wzniecić i snuć pieśń spotkania no a z tobą - dokąd obuta modnie nadymasz się puchniesz choć nadęta pychą jesteś już jak balon przecież nie polecisz - no jak leziesz krowo lepiej mi bez ciebie to mówiąc wzięła odwet zrobiła z niej rosół dobrze sobie radzi żona krocionoga 3. lepsza już gliniana bo my cali z gliny ale noga - żywa zdolna do poświęceń kość z kości wierność nam pisana pójdziemy na paradę tolerancji zgody przez piekło i przez niebo byle z sobą - razem nogo - nie bądź noga bądź nogą ślimaka bądź nogą szczeżui powoli ale nieś mnie prawda marzy mi się mustang gdy taki okuleje nikt takiego nigdy nie odda do rzeźni
Gość Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Świetnie, na dodatek z nawiązaniem do Słowackiego. Bardzo mi się podoba.
JacekSojan Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) tak, lelum i polelum stało się przysłowiowe, natomiast w "Lilii Wenedzie" - symboliczne; coś jak teraz prezydent i premier dziś! (i symboliczne i przysłowiowe); J.S Adelka "Kotek" M.; Och, Kotku - biedna babcia! :) J.S pchła szachrajka.; mam wrażenie, że to powszechne pragnienie... :) J.S
Almare Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -...a jak mamy dysmorfizm i uważamy, że noga jest zbędna lub obie do ucięcia? :) to znika nam powszechność, Panie Jacku. :) -...a wiersz się podoba.
JacekSojan Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -...a jak mamy dysmorfizm i uważamy, że noga jest zbędna lub obie do ucięcia? :) to znika nam powszechność, Panie Jacku. :) -...a wiersz się podoba. jeśli ktoś lubi brak równowagi to może lepiej na huśtawce? huśtawkę dobrze zastąpi alkohol, kobieta, władza... :))) J.S
H.Lecter Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Fizyczność w pewnym wieku zmienia kategorię z estetycznej na egzystencjalną - to wielki temat...być może ostatni z wielkich ; )) Masz, Jacku plusa za fragment : marzy mi się mustang gdy taki okuleje nikt takiego nigdy nie odda do rzeźni Pozdrawiam. : )
Almare Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -wybieram kobietę. i niech będzie od ściany do ściany...to bujanie, albo jazda bez trzymanki, po bandach, jak w bobslejach. :)
JacekSojan Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 H. Lecter.; czy "ostatni Z WIELKICH" to od kogo zależy - czy nie od Lecterów? :) J.S Almare.; czasami w wyborach intuicja zawodzi, i pozostaje małżeństwo z rozsądku; :) J.S
Almare Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -to straszne, Panie Jacku! :)
JacekSojan Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -to straszne, Panie Jacku! :) gorsze jest, gdy rozsądek zawodzi... :))))))) J.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Ciekawie wyszłó Ci Jacku. Pzdr.
Zofia Honey Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jacku, jak Stefan, a za to: " marzy mi się mustang gdy taki okuleje nikt takiego nigdy nie odda do rzeźni " powrócę z plusem niebawem. Pozdrawiam serdecznie
Hania K. Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Boli, że takie słabe wiersze są tutaj, a chciałoby się poczytać dobrej, naprawdę dobrej poezji. Nie tym razem, niestety :( Hania.
JacekSojan Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jacku, jak Stefan, a za to: " marzy mi się mustang gdy taki okuleje nikt takiego nigdy nie odda do rzeźni " powrócę z plusem niebawem. Pozdrawiam serdecznie Stefan Rewiński; Zofia jak miód (Honey); - pozdrawiam i dziękuję! i życzę zdrowia - :) J.S
Fanaberka Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Nie spieszyło mi się - a tu proszę, fajny wiersz. Nie podoba mi się tylko końcówka. Wprawdzie dzieje się tu ciekawa rzecz - pryska dystans i owa noga łączy się z peelem z prędkością nadświetlną, ale równocześnie odbiera mu podmiotowość, robi z niego cieniasa. I seksapil mu odbiera. Eeee...
JacekSojan Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ Pani ma wymagania - pani Haniu K.!; czy ktoś jest w stanie Panią zadowolić?.... boli mnie to, że Panią boli; ale - mówi się - cierpienie uszlachetnia! :))) pozdrawiam naj... :) J.S
JacekSojan Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O - Fan...! to poważny zarzut; a jakieś sugestie? prosiłbym... tym bardziej, że Pani Hani K. TEŻ się nie podoba... to chyba przez ten stracony na finiszu seksapil; (?!) :)) J.S
Fanaberka Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O - Fan...! to poważny zarzut; a jakieś sugestie? prosiłbym... tym bardziej, że Pani Hani K. TEŻ się nie podoba... to chyba przez ten stracony na finiszu seksapil; (?!) :)) J.S
lubię latawce Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 bardzo dobry (aż muszę to wyznać ;P) bez pozdrowień (:P) ale szacun.
JacekSojan Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam z szacunkiem! i podziękowaniem; :) J.S
Rekomendowane odpowiedzi