Franka Zet Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 może to czas na wiersz księżyc jak pomarańcza jedwabnie snują się mgły i pora coraz starsza zawija wszystko się w kłębuszki kotów spod biurka ten stary dom i my stracone w locie piórka już nie wiem czy moja dłoń czy mrówki piszą na kartkach o zmierzchu mówi się ćma w zaćmieniu ginie słów garstka
kasiaballou Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W wersie drugim i trzecim banalne, oklepane zwroty, w tak krótkiej formie wyjątkowo zauważalne. Dalej lepiej i to o wiele, jednak pointa, to taki klap, brak akcentu, no i "garstka" tu i w tytule, hmmm - może tytuł inny? Pozdrawiam:) kasia.
Franka Zet Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Kasiu, umyślnie zaczynałam banalnie. Peelka zastanawia się, czy w ogóle coś pisać, zaczyna nieudolnie, a potem zmierzch powoli wydobywa z niej prawdę, wcześniej polukrowaną. Nad tytułem pomyślę, na razie nic do głowy nie przychodzi, bo ten wiersz to faktycznie garstka słów :))
Baba_Izba Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Słuchaj Kasi, Kasia dobrze prawi! Dodam: unikaj dużej ilości zaimków w wierszu. Dużo czytaj. Od Ciebie tylko zależy, czy będziesz robiła postępy.
zak stanisława Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 tylko to : w zaćmieniu ginie słów garstka :D
Agata_Lebek Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Wiem, że nie lubisz zmieniać Fran, ale może coś w ten deseń : może to czas na wiersz taki np. księżyc jak pomarańcza albo jedwabnie snują się mgły pora coraz starsza zawija wszystko w kłębuszki kotów spod biurka stary dom i my stracone w locie piórka już nie wiem czy moja dłoń czy mrówki piszą na kartkach o zmierzchu ćma w zaćmieniu giną słowa Myślę jeszcze czym zastąpić piórka, bo tworzy się niepotrzebny rym, wrócę tu jeszcze. Buźka :)
Franka Zet Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Agatko, dziękuję za wgląd - miał być rymowany i miał być takim wiersz sklejającym się naiwnie z naiwnych słów, póki zmierczch (starość, dojrzałość) nie nie doda kilku słów bardziej ważnych. Wiersz, który zsuwa się z kolan i nie wiesz, czy się po niego schylisz. Pozdrawiam:) Stasiu, Babo - ten wierszyk nie ma wielu miłośników, ale ja go lubię, może za tę garstkę słów. Dziękuję i zapraszam jak by co znów.
Baba_Izba Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Niektóre wiersze darzy się szczególnym sentymentem, każdy ma takie - nie do ruszenia. Są jak nasze dzieci; troszeńkę nieznośne, niedojrzałe a bardzo kochane! Myślę, że Cię rozumiem, serdeczności baba
Rekomendowane odpowiedzi