zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 jeszcze wczoraj niebo grało na pierzastych fortepianach nokturn padał przez noc całą nuty w kroplach mokły dla nas* on jest nieopodal w waszych sercach nawet jeśli to kamień jest cząstką przyrody i żyje i łomocze w piersi w moim świecie każde źdźbło trawy ma inne linie papilarne tutaj ryby mają głos i żurawie z czaplami chodzą w parach tylko bociany nie podrzucają dzieci tak zwyczajnie spływają z fontanną wód płodowych najczęściej jesienią chmury układają się w harfy pierzaste nokturny deszcz mruczy kot i gąsienice na dachu bucikami stukają liście o parapet lipa w kulki leci noski zrzuca klon taki jest mój świat jeszcze póki co trwa * Bernadetta1
kasiaballou Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Ja wierzę, a przynajmniej wierzę, że wierzę. Wierszyk jak najbardziej :)) Pozdrówki :) kasia.
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kasiu, to raczej zew... :P cmok
teresa943 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 taki jest mój świat jeszcze póki co trwa Mogę z czystym sumieniem się pod tym podpisać. Po prostu jeszcze ciągle wierzę :)) i dlatego podoba mi się ten świat namalowany wierszem. :))) Cmokasowe pozdrówki wieczorne.
Bernadetta1 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 oj Stasiu:):)...niezmiernie mi miło :)...pozdrawiam Cie jesiennie i serdecznie...pisz jak najwięcej:)
Baba_Izba Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Tak na gorąco: Za blisko siebie (chyba) dwa "jest" - w 1 i 2 wersie. Proszę rozważyć (nie jestem pewna): w tekście Bernadetty, zastosowanym jako motto, jest:"pierzaste" i "nokturn", może lepiej - nie powielać tych słów w wierszu? Myślę, że to celowy, świadomy zabieg, ale? Może jednak nieco inaczej? Będę zaglądać, kroi się coś smakowitego. Serdeczności - baba
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. noooo, babao masz rację, to jest specjalny zabieg, ale... skoro tak mówisz, tekst jest odpowiedzią na " młodych gniewnych" bez wiary w dobry świat , czysty i nieskażony jest gorący jak bułeczki prosto z pieca, więc czekam na propozycje :D
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tereso, dzięki wiem że tylko to ci przypadło do gustu ale może coś się wykroi z tego zakalcucha :P cmok
zak stanisława Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadetko, cała przyjemność od ciebie pochodzi :D cmok
zak stanisława Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze wczoraj niebo grało na pierzastych fortepianach nokturn padał przez noc całą nuty w kroplach mokły dla nas* w moim świecie każde źdźbło trawy ma inne linie papilarne tutaj ryby mają głos i żurawie z czaplami chodzą w parach tylko bociany nie podrzucają dzieci tak zwyczajnie spływają z fontanną wód płodowych najczęściej jesienią chmury układają się w harfy pierzaste nokturny deszcz mruczy kot i gąsienice na dachu bucikami stukają liście o parapet noski zrzuca klon a lipa w kulki leci * Bernadetta1 demagogię wyciachałam! ;) cmoook i dobrze zrobiłaś, bo cosik mnie uwierało cmok mm
Rekomendowane odpowiedzi