Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko nie mów
do mnie papierowym szeptem.
Zbyt cicho,
bym Cię zrozumiała.
Zniknij
To jedyne, co potrafisz.
Zanim odejdziesz,
ukołysz mnie jeszcze
trzepotem rzęs,
wystawiając projekcje
naszych
herbacianych wspomnień.
Pozostaw lekki ślad
swojego istnienia.
Bym mogła go
ocalić od zapomnienia?
Potem
wykreśl me
imię z pamięci.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Migrena

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Berenika97 To jest trudne, dorośli zrobią i tak co chcą, najtrudniejsze jest dla dzieci, szczególnie tych malutkich. @Berenika97Policzone, poważone, brawo!  Rośniesz mi w oczach - jak na drożdżach :)
    • Toksyczny, ale związek, dla dobra dziecka, czy lepsze rozstanie, takie pytają zadają sobie tysiące par, a o tym w mediach i nie tylko cała masa przypadków, dyskusji, porad. Na rozpadzie związku, rodziny tracą wszyscy, z wyjątkiem prawników, a trauma rozbitego kubka, ponowne składanie siebie trwa latami. Dobry, poruszający wiersz na ważny, co jest chyba najważniejsze, temat. Pozdrowionka. 
    • @Berenika97   największe smutki  dźwignęłaś  w bezpretensjonalną formę   klasycznym wierszem opatuliłaś w rymy niewymuszone  ubrałaś
    • @Poet Ka   Poe.   Twój komentarz.   Twój wiersz.   biorę to jako pochwałę formy i nieufność wobec materii .   uczciwy układ. mnie ciekawiło właśnie, czy rykowisko udźwignie język, który zwykle rezerwujemy dla "wyższych spraw”.   dzięki za Twój głos     ale nie byłbym sobą jakbym te Twoje " rykowiska" zostawił bez nasycenie ich treścią.   nie, nie biologiczną - statystyczną.   z analiz instytutu Kinseya wynika, że:   każdego dnia na świecie odbywa się średnio od 100 do 120 milionów stosunków seksualnych.   na godzinę: około 4,5 miliona zbliżeń.   na minutę  około 75 tysięcy.   na sekundę   ---  w każdej sekundzie około 1200 do 1300 par na Ziemi właśnie zaczyna lub odbywa stosunek ,,,!!!   rykowiska ?   no może:))))        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...