Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wtajemniczenie rzeczą świętą jest zdrada okaleczyła nas a prawda zabija pomału kłamstwa na śniadanie dostajemy owocami obłudy w pigułkach nas karmią pocałunek śpiącej księżniczki z tabliczką od 24 do 6 to choroba wybijamy się ponad intelekt naszych posłów ale tylko między nami kości wbijają się co raz bardziej a kosmici na urlop przyjeżdżają szpiedzy w białych kitlach wmawiają tym z zewnątrz że leczenie jeszcze długo potrwa a ja i przyjaciel Joe tylko skrzydeł pragniemy aby poszybować aż do gwiazd… Reanimacja!…. … co z drugim? też nie żyje [sub]Tekst był edytowany przez Thomas Deszcz dnia 03-07-2004 23:50.[/sub]
gal gerald Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "kości wbijają się co raz bardziej" ?? Mozna prosić o wyjaśnienie. A tak pozatym pozytywnie się mi podoba.
Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tymi kośćmi chodziło mi o to, że tytułowy bohater z swoim przyjacielem Joe są strasznie szczupli, np leżąc wyczuwają własne kości co nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy. Chciałem podkreślić również taki specyficzny rodzaj tych bohaterów, coś w stylu np członków francuskiej formacji Air, czy innych podobnych. "...wbijają się co raz bardziej..." - a ten stan fizyczny jest co raz bardziej uciążliwy i.... Już dalej nie będę pisał, bo wszystko opowiem. A tak w ogóle to miło mi, że się pozytywnie podoba. Pozdrawiam.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 air??? nie poczułam ich w tym tekscie :)) wiesz, tematyką pasujemy do siebie - na podobne rzeczy zwracamy uwagę... ale cóz... ten wiersz nie przypdł mi do gustu pozdrawiam tera :)
Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, że wpadłaś i skomentowałaś. Pozdrawiam.
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 publicystycznie mnie brakuje nieco klimatu i prawdy może zakończenie ociera się o prawdziwość jeśli rozumiemy Toszek jako miasto ze szpitalem dla psychicznych inaczej warto jednak było posiedzieć z twoim wierszem dzięki seweryna
Thomas Deszcz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie dla psychicznych inaczej. Dzięki za poświęcony czas. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi