Szymon Gruda Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 lipiec lepki od kropel miodu kwiatów lipy jest złym czasem dla wszelkich supernaturaliów ludzie pełzną po mieście jak żuki ospali i jeszcze bardziej nawet niż zazwyczaj ślepi mijając obojętnie rozebrane nimfy wampiry pod parasol skryte przed upałem roztopione topielce penaty i lary i resztę tej hołoty tłoczącej się niby tłum gołębi na dachach wieżowców i słupach wysokiego napięcia lub w kanalizacji szczury szklane ich ciała żar z nieba wysusza jak meduzy więc drzemią cierpliwie czekając aż powróci ich wielki czas grudniowych nocy wołań wiatru w zamieci i świateł w ciemności
Franka Zet Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Podoba mi się ta makabreska lipcowo-grudniowa. Pozdrawiam.
Marcin Gałkowski Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 jestem za a nawet przeciw. ale raczej za;) trochę przegadany miejscami. pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 tłum gołębi na dachach wierzowców i słupach wysokiego napięcia lub w kanalizacji jak meduzy więc drzemią cierpliwie czekają aż powróci ich wielki czas grudniowych nocy wołań wiatru w zamieci i świateł w ciemności Aż trudno uwierzyć, że to pisała ta sama ręka. Ten wiersz trzeba nastroić, zadbać o rytmikę, oczyścić.
Gość Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Mi się podoba w całości od początku do końca. Chylę czoła ;))
Rekomendowane odpowiedzi