H.Lecter Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 wysokich wiatrów podziemne korowody ognia opadanie w bezsenność fizyka i metafizyka cienia wieczności pełne usta nazajutrz przy kawie o życiu pamięć to roztargnione zwierzę
Pancolek Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 pamięć to roztargnione zwierzę łomatko, Lecterze ;p Reszta zgrabna jak to u Ciebie, ale ta metafora jak sól w oku. Prawdopodobnie bym ją ominął, ale to pointa... i tak jakoś komicznie brzmi. Poczekamy na opinię innych, być może jestem odosobniony w tych doznaniach ;)
H.Lecter Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem bezkrytycznie zakochany w tej puencie a miłość, jak wiesz, bywa ślepa ; )) Dzięki, Pancolku. Pozdrawiam. : )
Emu Rouge Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 pointa, hmm, wymowna... ja bym się nie czepiła, zwłaszcza jak miłość;))) pozdr aga
Koval_ZNowin Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 roztargnione zwierzęta....może by bardziej szczegółowo, jest wiele roztargnionych zwierząt. pozdrawiam serdecznie
H.Lecter Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro dogadałaś się z " roztargnionym zwierzem ", mnie pozostaje podziękować... Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znam tylko jedno - pamięć... Pozdrawiam, Kovalu. : )
Rachel_Grass Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 jest poziom, poniżej którego nie schodzisz, Piotrze, a jest to poziom dość wysoki. tym razem też nie zszedłeś, ale jesteś blisko kreski. czytywałam lepsze w Twoim szanownym wykonaniu :) pozdrawiam.
Franka Zet Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podkreślony fragment szczególnie na tak, bo ja wiem, że pamięć to zwierzę - czasem łagodny kotek, miękki do głaskania, a za uchem ma iskierkę o imieniu pamiętam, a czasem drapieżnik - gryzie, drapie, szarpie. Po nocy przy kawie - pamięć najczęściej przyjemnie roztargniona. Pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podkreślony fragment szczególnie na tak, bo ja wiem, że pamięć to zwierzę - czasem łagodny kotek, miękki do głaskania, a za uchem ma iskierkę o imieniu pamiętam, a czasem drapieżnik - gryzie, drapie, szarpie. Po nocy przy kawie - pamięć najczęściej przyjemnie roztargniona. Pozdrawiam:) moim zdaniem też ostatni fragment jest najlepszy...troche mniej widzi mi sie początek:) Ale ostatnia metafora bardzo dobra...pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rachel, pisać samych lepszych - to się nie da... : ))) Dzięki. Pozdrawiam serdecznie. : )
H.Lecter Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podkreślony fragment szczególnie na tak, bo ja wiem, że pamięć to zwierzę - czasem łagodny kotek, miękki do głaskania, a za uchem ma iskierkę o imieniu pamiętam, a czasem drapieżnik - gryzie, drapie, szarpie. Po nocy przy kawie - pamięć najczęściej przyjemnie roztargniona. Pozdrawiam:) Dużo wiesz, Fran o tym zwierzaku. Życzę wersji przytulnie roztargnionej... ; )) Dzięki. Pozdrawiam. : )
H.Lecter Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podkreślony fragment szczególnie na tak, bo ja wiem, że pamięć to zwierzę - czasem łagodny kotek, miękki do głaskania, a za uchem ma iskierkę o imieniu pamiętam, a czasem drapieżnik - gryzie, drapie, szarpie. Po nocy przy kawie - pamięć najczęściej przyjemnie roztargniona. Pozdrawiam:) moim zdaniem też ostatni fragment jest najlepszy...troche mniej widzi mi sie początek:) Ale ostatnia metafora bardzo dobra...pozdrawiam Cieszę się, że nie jestem odosobniony w swojej sympatii do puenty ; ) Dzięki, Bernadetto. Pozdrawiam. : )
Stefan_Rewiński Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Puenta mi na plus, pozdrawiam.
gracjana Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 ostatni wers zbyt roztargniony (-; pozdr. G
H.Lecter Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taka już tego zwierzaka uroda... ; ) Dzięki. Pozdrawiam. : )
Marlett Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 H. Lecter!wysokich wiatrów podziemne korowody ognia opadanie w bezsenność fizyka i metafizyka cienia wieczności pełne usta nazajutrz przy kawie o życiu pamięć to roztargnione zwierzę Dwie pierwsze strofy to nonsens, a jesli jest inaczej proszę wytlumacz te metafory, bo do mnie nie trafiają. Trzeci wers dopełniaczowy - nic nie znaczący wypalacz. No i pointa - tu podzielam zdanie Pancolka. PozdrawiaM.
Bea.2u Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niedobrze się robi.. kicha, gniot :)) i co tam jeszcze było, już nie pamiętam.. tak czy inaczej mówiąc Waszym językiem "kosz" :))) jedynie pointa jest nawet ok. listopadowo pozdrawiam /bea
Boskie Kalosze Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niedobrze się robi.. Tak? To dlaczego Grecy wkładali zmarłym obola właśnie do ust? Popisujesz się tylko ignorancją i udowadniasz, że nawet nie powinnaś tu nic komentować, bo skoro ktoś nie potrafi (jeszcze) pisać wierszy, to wiadomo, że także ich czytać.
Rekomendowane odpowiedzi