Wiechu J. K. Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Sen dziwaczny miałem takie wsysanie w czeluści mroku w czarną dziurę kosmosu nagłe spadanie w otchłań bez dna w zwariowanym wirowaniu tempa nie było niczego do uchwycenia nawet światło uległo grawitacji bez szansy ucieczki coraz szybciej prędzej na łeb na szyję lecę w dól karuzela gwiazd myśli skołowacenie chciałem schwytać ogon komety pędziła jak szalona przed siebie nagle zawirowała w otchłani czarnej dziury znikła z pola widzenia chciałem zawołać za nią zamiast krzyku szept poruszył wargami za późno rozpędzona wpadła w czarność dziury bezpowrotnie w ekspansji stygnącego czasu... po drugiej stronie rzeczywistości biała dziura tam na nowo rozpoczęło się tworzenie Wszechświata nadzieja ożywiona gorącem tworzenia wystrzeliła w przestrzeń kosmosu mnie i kometę... Sen dziurawy miałem czarno biały
Rymianka Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Jakbym sama śniła. Zderzacz Hadronów - koszmar snów i nieboskłonów...
Wiechu J. K. Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :o)
Baba_Izba Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 "krzyknąłem za nią wołałem takim bezgłośnym szeptem warg" Krzyczę do Ciebie bezgłośnym szeptem: Gdybyś koledze/koleżance opowiadał ten sen, tymi słowami - może być. Ale na wiersz - to za mało, choć sam pomysł ciekawy. Masz więcej takich "kwiatków": "dostała kręćka od wsysania czarnej dziury" - czy naprawdę to chciałeś wyrazić? Kometa dostała kręćka od wsysania czarnej dziury, czy sama była wsysana przez czarną dziurę?? Ale i tak fajnie, że coś próbujesz pisać! Serdecznie pozdrawiam - baba
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Hejka Baba Izba ;-) Zrobiłem mały retusz wiersza. Dziękuję za twój obiektywizm i za odwiedziny. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi