ginger soul Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Powiedział mi kiedyś młody mężczyzna: kobieta jest tak cudownie niewinna, bo gdy przechodzi i patrzy tym wzrokiem żaden nie zdoła ominąć jej potem. I tak widząc rumieniec na mej twarzy, powiedzieć więcej już się nie odważył... Powiedział wczoraj dojrzały mężczyzna, że kobieta nigdy nie jest niewinna, bo każdy Adam znalazł swoją Ewę przez którą stracił wymarzony Eden. I tak widząc wyraz wściekłej mej gęby, wypił do dna całą szklanicę brandy...
a._mrozinski Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Jestem zaskoczony. Ten wiersz podoba mi się dużo bardziej, niż tamten, który jest na forum P. Wszystko to w jeden dzień?! bardzo mi się podoba zestawienie tych dwóch facetów, tego co mówią i co robią. Przyczepiłbym się do techniki, ale nie mam siły już sam nad tym myśleć i proponować zmian. Skoro jednak jeszcze wiersz nieskończony, to posiedź nad nim jakiś czas. Może to samo da się wyrazić trochę innymi słowami, by lepiej się to czytało? "Wściekliznę" czytało się bardzo płynnie, tutaj jest gorzej. Zwłaszcza zgrzyta mi "żaden mężczyzna nie przejdzie obojętnie potem". Ale ogólnie jestem pod wrażeniem, tym bardziej, że ostatnio masz kryzys twórczy. pozdrawiam ciepło Arek
kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Takie bzyczenie trutni, nie mam uprzedzeń, flesz i owszem, celny, nawet bawi. Wiersz, a jakże, masz coś uniwersalnego do przekazania - przytupuję. Pozdrówki :) kasia.
ginger soul Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 hm, dlatego właśnie, że Wściekliznę czyta się płynnie jest na P, a ten nie :) chcę poprawić kilka miejsc, ale wczoraj już wyczerpałam nastrój twórczy...
Bernadetta1 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 oj...jak już z rymami to licz sylaby:)...średniówka też zachwiana, słowem warsztatowo kiepsko.Temat fajny wychwyciłeś i to jest plus, jednak przy wierszach rymowanych to trochę za mało:)pozdrawiam serdecznie
JacekSojan Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. j.w. :)) J.S
ginger soul Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Po pierwsze to mój pierwszy wiersz rymowany, więc po to tu jestem by mi ktoś warsztatowo pomógł... czy nie po to jest warsztat? To co muszę wiedzieć o średniówce?
JacekSojan Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. że jest stała - po jednakowej liczbie sylab a przed jednakową liczbą sylab; lub - ruchoma, ale wszystkie wersy muszą się zgadzać jeśli idzie o ilość sylab w wersie; to tylko z pozoru łatwe; J.S
JacekSojan Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 co to jest tyt? J.S
ginger soul Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 miało być "zasugerujcie tytuł" ale kliknęłam enter niechcący - teraz jest po 11 w wersie jest lepiej czy coś jeszcze powinnam wziąć pod uwagę?
HAYQ Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 dobre... i mądre, niestety ;) Pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Dlaczego : "dobre, niestety" ? Po prostu: dobre. :)))))
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 w całości jak dla mie to super :)) a najbardziej podoba mi się "bo każdy Adam znalazł swoją Ewę" :)) Serdecznie pozdrawiam...
Rekomendowane odpowiedzi