kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 przespałam ostatni tramwaj do edenu zbyt krótki błysk pioruna zabrakło energii dlatego nie żałuję inni też nie dojechali do celu trudno w pozycji rozkraczenia między niebem a ziemią latają wrony udając sikorki łase na świecidełka sroki jedne a niebieskie ptaki obiecują nie zaglądać pod spódnicę kiedy tak dyndam kołysana odpędzam sępy toż nie umarłam zaplątałam się tylko w druty wysokiego nadęcia na ostrzu szpilki obserwuję opasłe balony z nudów w stanie zawieszenia kusi spuścić się i powietrza im utoczyć - dla głośnego bum warto powisieć
egzegeta Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 całość wyborna ale najbardziej podoba się strofa druga czyli ptasia:) W ostatniej strofie zrobiłbym malutkie przestawionko: jest - spuścić się i im powietrza utoczyć a może - spuścić się i powietrza im utoczyć pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słuszna uwaga; już poprawione. Dziękuję za pozytywkę :o! Pozdrówki :)) kasia.
teresa943 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 zaplątałam się tylko w druty wysokiego nadęcia na ostrzu szpilki obserwuję opasłe balony z nudów w stanie zawieszenia kusi spuścić się i powietrza im utoczyć - dla głośnego bum warto powisieć Bardzo fajnie, a szczególnie ostatnie słowa super: "dla głośnego bum watro powisieć" warte przemyślenia. Masz pomysły, że ho, ho... Podobasie.:)))) Cieplutko pozdrawiam Kasiu.
kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dygam nózią, że ho, ho... ;)) Wielgachne dzięki. Pozdrówki w uśmiechach :):):) kasia.
Bernadetta1 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 bardzo fajny pomysł na wiersz Kasiu:)...pozdrawiając zabieram go sobie:):)
kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie czuję sie ograbiona ( mrugnięcie oczkiem, króre gdzieś przetrwa ) to dla mnie nobilitacja -dziękuję. Pozdrówki :)) kasia.
Koval_ZNowin Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 ciekawy tekst, mnie przekonał do wiszenia pozdrawiam:)
kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D! zdrówki :) kasia.
kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znam...niestety, wyczuwam, że i Tobie klimaty nieobce ;) Tylko się nie uprzedzaj, proszę, bo ja taka bezpośrednia (niedojda) jestem. Marianno, miło mi, ze zaglądnęłaś - dzięki wielkie. Pozdrówki :) kasia.
Tomasz_Biela Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 przespałam ostatni tramwaj do edenu zbyt krótki błysk pioruna zabrakło w pozycji rozkraczenia między niebem a ziemią inni też mijają się z celem latają wrony udając sikorki łase na świecidełka sroki jedne a niebieskie ptaki obiecują nie zaglądać pod spódnicę kiedy tak dyndam kołysana odpędzam sępy toż nie umarłam to do kosza / jak mogłaś zaplątałam się tylko w druty wysokiego nadęcia na ostrzu szpilki obserwuję opasłe balony z nudów w stanie zawieszenia kusi spuścić się i powietrza im utoczyć - dla głośnego bum warto zwisać //z tą częścią też coś zrób tylko pierwsza część i na szczęście ona mówi wiele/ nie kombinuj tak/ staraj się utrzymywać poziom pierwszej strofy bo reszta czuć że była nieco na siłę jak nie gra to zaczekaj / niech sobie tutaj poleży ale pierwsza część jest jedyną dobrą częścią i bez wściekłości czy załamywań tylko przemyśl uszanowanie /
Tomasz_Biela Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 widać albo mam wypaczone gusta albo inaczej na wszystko patrze / nie bierz uwag do siebie / to zupełnie indywidualne odczucia / chyba jestem za poważny i staram się pisać za poważnie / no cóż / poważnie też widzę / :/
kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Jak mogłam? Ano, mogłam , tak mi w duszy wybrzmiewa, a Ty krzyżujesz mnie na drodze do Rzymu! Prześpię się z tym, ale uderzasz osobliwie, wiem; różnimy się nie tylko w wersach, w światopoglądzie również - jesteś bezwzględny - dzięki Ci za to, wezmę to jutro, na spokojnie, no... po takim ciosie wrzucam na luzy - zablokowało, mam nadzieję, że zaowocuje adekwatnie do torpedy samonaprowadzającej...masz alergię na awangardę, czy co? Pozdrówki :) kasia.
kasiaballou Opublikowano 28 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Idę sobie popłakać w kącie, Tomku - a gryź się,( nic osobistego) albo i nie - co mi tam... Pozdrawiam, pozdrawiam - taka już je_zdem :) kasia.
JacekSojan Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 "pozycja rozkraczenia" - jest zawsze pozycją obiecującą ale nie dla poezji; "spuścić się i powietrza im utoczyć - dla głośnego bum warto powisieć" - frazeologia pointy paskudnie kolokwialna; dla mnie to język ulicy - nie kultury; bardzo podoba się cała druga strofa; jest samowystarczalna, mówi za pierwszą i trzecią...bo mówi to samo, ale finezyjnie, z polotem; (tamte są tylko pozą...); pozdrawiam! J.S
Jimmy_Jordan Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Katrino, byłem, czytałem, przyjąłem jak własne :) zdrówko Jimmy
kasiaballou Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta... Nie dostrzegasz dwuznaczności i zwiazku między rozkraczeniem, a wronami? "Spuszczania się" po czymś, powiedzmy i czegoś na przykład? Zbyt dosłowny odczyt ograniczył Ci percepcję - nie zaprzeczam, że jest z "loczkiem", pointa przewrotna - i owszem, jednak daleko tu do wulgaryzmów ulicy. Dziękuję za "całą drugą", pozdrawiam! k.b.
kasiaballou Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Jimmy, że doceniasz poczucie humoru, nawet nieco frywolne ;) Pozdrówki :) kasia.
JacekSojan Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta... Nie dostrzegasz dwuznaczności i zwiazku między rozkraczeniem, a wronami? "Spuszczania się" po czymś, powiedzmy i czegoś na przykład? Zbyt dosłowny odczyt ograniczył Ci percepcję - nie zaprzeczam, że jest z "loczkiem", pointa przewrotna - i owszem, jednak daleko tu do wulgaryzmów ulicy. Dziękuję za "całą drugą", pozdrawiam! k.b. dostrzegam tę dwuznaczność, ale ta mnie razi, nie bawi... J.S
kasiaballou Opublikowano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ta... Nie dostrzegasz dwuznaczności i zwiazku między rozkraczeniem, a wronami? "Spuszczania się" po czymś, powiedzmy i czegoś na przykład? Zbyt dosłowny odczyt ograniczył Ci percepcję - nie zaprzeczam, że jest z "loczkiem", pointa przewrotna - i owszem, jednak daleko tu do wulgaryzmów ulicy. Dziękuję za "całą drugą", pozdrawiam! k.b. dostrzegam tę dwuznaczność, ale ta mnie razi, nie bawi... J.S A kto powiedział, że ma Cię bawić? Miewamy odmienne poczucie humoru i tyle - czytaj przez pryzmar tragikomedii, może będzie bardziej strawne. Poza tym to nie wiersz/autorka, ale Twoje własne skojarzenia robią Ci psikusa...;)
Rekomendowane odpowiedzi