Zbigniew Okulap Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 RÓŻĘ cóż że czas płynie kiedy nie wiem dokąd niknie meandrując płynie dalej szemrząc po kamieniach niesie z sobą miękki piasek tuli głazy tuli drzewa obejmuje swoim wzrokiem pola chroni ryby w głembi toni śpiewa i figluje z słońcem zerkającym w wód odmęty zatrzymałem pieśń wezwałem Imię Boga wzniosłem ręce w niebo stojąc na pustyni wołałem wichry burze z piorunami miałem na swe posługi brodziłem w wodzie gasząc w niej płomienie wsłuchiwałem się w pieśń ciszy odnalazłem ciszę na zdrojowej ulicy paliłem ludzi żywcem niech się palą /let them burn/ miotałem głazami ugodzić moich przeciwników ziemia wbijała się pod paznokcie dotarłem do podziemnej prawdy bytu krzyk wynurzył się razem ze mną otrząsnąłem brud oddechem miotałem wojska za którymi stał Bóg a strumień płynął nie ukląkłem odwrócony twarzą nie prosiłem o celne oko i pewną rękę bo sam wszystko zdobyłem to dziecko którym byłem ja zwyciężyło wszystko mocą nie pochyliłem czoła nie rzekłem ni słowa żadnej walki z otwartą dłonią spokojem w sercu bez Jego dłoni nie wygrałem nie pokonam chłopca po mnie przyszedł mały książe wygrał bo miał ...
Katarzyna Danecka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie bardzo rozumię o co chodzi...?
Rekomendowane odpowiedzi