Baba_Izba Opublikowano 19 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 tu można krzyczeć tarzać się w trawie nie wstydzić się nagości skryte tęsknoty drepczą gęsiego przez beton dorosłości po strugach deszczu pnę się do nieba głowę zanurzam w chmurach mgliste spełnienia wśród niebieskości płoną w śnieżnych koszulach w gwiaździste noce księżyce mam dwa wysoko i na fali gdy licho już śpi wciąż otwieram drzwi szczęściom chodzącym parami
BARBARA_JANAS Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Druga zwrotka trochę przegadana więc pozwolę sobie pomajsterkować: tu można krzyczeć tarzać się w trawie nie wstydzić się nagości tęsknoty drepczą gęsiego przez beton po strugach deszczu pnę się do nieba głowę zanurzam w chmurach płoną w śnieżnych koszulach w gwieździste noce księżyce mam dwa wysoko i na fali gdy licho już śpi uchylam drzwi szczęść co chodzą parami Jakoś tak. Ale klimat kupuję. Kojący ten twój tekst. Pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Myślę, że Basia ma rację, co nie zmienia faktu, że czytam klimatyczny i spontaniczny wiersz. Witam po dłuuugich wakacjach, Pani to ma dobrze. Pozdrówki :) kasia.
Rachel_Grass Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 witaj, pani Babo! :))
Marlett Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Miła Babo!wciąż uchylam drzwi dla szczęść co chodzą parami Przeciwko utartym sloganom ,u Ciebie jest bardzo opty.:)) PozdrawiaM.
JacekSojan Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 ŻADNYCH ""szczęść " oprócz Szczęść Boże! :)) ostatni wers do remontu; J.S
Baba_Izba Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Druga zwrotka trochę przegadana więc pozwolę sobie pomajsterkować: tu można krzyczeć tarzać się w trawie nie wstydzić się nagości tęsknoty drepczą gęsiego przez beton po strugach deszczu pnę się do nieba głowę zanurzam w chmurach płoną w śnieżnych koszulach w gwieździste noce księżyce mam dwa wysoko i na fali gdy licho już śpi uchylam drzwi szczęść co chodzą parami Jakoś tak. Ale klimat kupuję. Kojący ten twój tekst. Pozdrawiam Dziękuję że zajrzałaś do mnie, bardzo mi miło, za uwagi dziękuję szczególnie. Jest to stara pocztówka, która nie była wysłana. Przy przeglądaniu wpadła w rękę, wyrzucić od razu - szkoda - sentyment! Ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło Kasieńko! Tak, bardzo spontaniczny, jak tarzanie sie w trawie. Moje wakacje trwają od jakiegoś czasu trzy miesiące. Stawiam wtedy na ciało i ruch. Odpoczywam bardzo aktywnie. Może zimą i głowa coś na tym skorzysta? na razie mam w niej pustkę. Teraz jestem na etapie wzmożonego czytania. Bardzo serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i odwzajemniam Rachel! Stęskniłam się bardzo za Wami! Miło, że wpadłaś do mnie, jak zwykle bardzo delikatna i taktowna!Nie skomentowałaś wiersza, tak, wiem, doceniam! Nieustanne serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kochana Moja!Pisząc wydawało mi się to bardzo oryginalne i odkrywcze:dlaszczęść co chodzą parami! W przysłowiu to brzmi: "nieszczęścia chodzą parami". Teraz mam wątpliwości... Dziękuję, dziękuję, ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jacku! Jak odpisałam Marlett, w chwili pisania wydawały mi się te szczęścia bardzo odkrywcze, jeśli Ty to kwestionujesz - na pewno masz rację! Może do remontu, a może całość do koszyczka lub szufladki . Zobaczę. Bardzo dziękuję. Serdecznie pozdrawiam - baba
Magda_Tara Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Jakie piękne wakacje....i jak ładnie opowiedziane. :)))
Baba_Izba Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taak, wakacje były piękne. Dziękuję za przeczytanie i miłe słowa, serdecznie się uśmiecham do Ciebie Magdusiu - baba
Magda_Tara Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Złapałam !!!!!!!! uśmiech :))))) Dzięki :)
Rachel_Grass Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że tęskniłaś. my też. e, tam, nie skomentowałam ze szczęścia, to nie żadna aluzja, skąd :)) wiesz, podoba mi się ten wiersz. jest delikatny, ale przy tym bardzo swobodny. pewnie bym coś zmieniła, zapewne wrócę do niego, popatrzę, spróbuję przerobić (na pewno subiektywnie i na swoją modłę :P). pozdrawiam serdecznie.
Bernadetta1 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 witaj Babo:):)...po długiej wakacyjnej przerwie, mam nadzieje wypoczęta...wiersz bardzo bardzo;)...pozdrawiam Bernadetta
Baba_Izba Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że tęskniłaś. my też. e, tam, nie skomentowałam ze szczęścia, to nie żadna aluzja, skąd :)) wiesz, podoba mi się ten wiersz. jest delikatny, ale przy tym bardzo swobodny. pewnie bym coś zmieniła, zapewne wrócę do niego, popatrzę, spróbuję przerobić (na pewno subiektywnie i na swoją modłę :P). pozdrawiam serdecznie. Spokojnie będę czekała, z góry dziękuję, i żal wyrzucić i nie wiem jak i co zmienić, dziękuję, bardzo chętnie skorzystam z Twojej podpowiedzi! Z uściskami - baba
Baba_Izba Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, coraz bardziej mi miło, potrzebowałam takiej zachęty!Wypoczęta, ale jakaś taka się czuję daleka od poezji, może za długo trwał ten wypoczynek! Ale ciało zmężniało! Dziękuję, pozdrawiam. Serdecznosci - baba
teresa943 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 w gwieździste noce księżyce mam dwa wysoko i na fali gdy licho już śpi wciąż uchylam drzwi dla szczęść co chodzą parami Witaj w domu! Widać, że wakacje udane i ta pocztówka dowodem. Czuje się relaks. Podobasie jak nie wiem co! :))) Cieplutko pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Dziękuję mile za Twoje cieplutkie słowa. Za przeczytanie również, a przede wszystkim za to, że jesteś, - Teresko! Serdeczne uściski - baba
Rekomendowane odpowiedzi