Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 jest czas, z kościółka wybiega to w pole, to poprzez łąki, wzdłuż stawu, do lasu i wraca porą, kiedy słońce kole dal, a za dalą weź w tę chwilę wpasuj choć wzroku krawędź, w mroku kroku natnij a wiążąc, domyśl się, żeś zwierzem w matni i nijak pojąć, skąd w kościółku byłeś, tuż przy dzwonnicy w dół schodziłeś w łąki, staw, cmentarz, pole i do lasu tyłem, wszystko to może wyobraźnia, mrzonki, czas jeden pewny, że miejsce coś miało i tik! powieką wyostrzonym gałom, mrok w Koziczynku taki sam jak wszędzie, noc całą trzyma, dech puszczając z ranka, wiersza z tej nędzy półcieni nie będzie wychocholiło się owo do sianka, które wiatr krowom i ptactwu po rosie z kościółka w pole i dalej …, no, proszę
czarny-tulipan123 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Messalin Nagietka;jak dla mnie za mało. Pociągnij jeszcze ten piękny wiersz. Ale to Twój utwór i Ty decydujesz. Wszak bym nie zważał na ogólne dąsy. Pozdr.b; J.L.S
Franka Zet Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 A ja poproszę coś nowego. Pozdrawiam;)
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie da rady wierszy i tak jak wyliczanka od kościóła i wraca MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może następnym razem MN
Agata_Lebek Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Tak ogólnie to nie lubię rymów w wierszu, a tu tak jakoś ładnie wyszły, poza wszelką regułą. Fajnie się czyta i melodia jest. Jednak wyszło dobrze z tych półcieni po rosie...;)
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Ładnieś narymował, pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. półcienie tworzą chmury ale jak to wiadomo - trza być na miejscu dziękuję Agato MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano, jakoś tak bez rymu jak bez oddechu dziękuję MN
Marek Paprocki Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 już to kiedyś pisałem;podejrzewam, że jesteś reinkarnacją Słowackiego.Czytając twoje wiersze żywcem przypomina mi się genialny poemat "Beniowski" cechujący się niesamawitą wirtuozerią słowa.W końcu sam Słowacki napisał cyt. '...chodzi mi o to aby język giętki..."Jednoznacznie nie mogę powiedzieć czy to podobieństwo na dzień dzisiejszy jest dobre czy też nie... Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Marku, uniżam się wielce może i ... ale w każdym z nas tkwi jakaś cząstka tamtego, w Tobie i w tym co to przeczyta, mimo wszystko - dziekuję za porównanie MN
marekdunat Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Mistrzu ! szacunek i uwielbienie dla Twojego pióra ! ;)
Fagot Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Świetne i tyle Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. heheh, pisze długopisem od 5 lat tym samym, tylko wkłady się zmieniają, długopis już kilka razy był sklejany, Marku - dziękuję, co tam w górach? co u Ciebie? MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Fagocie MN
Rekomendowane odpowiedzi