Rachel_Grass Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Przewija się znużony melonik, ledwo zatknięty na łysawej głowie odbija się światło. Kobiety z plecionymi koszami dążą do doskonałości. Na twarzy dzień polany miodem, spokojny ruch ciśnie się w szpary pomiędzy opalonymi powiekami. Tulą nas grube swetry i kilka tysięcy liści opadłych w nadziei na piękno. Na blaszanych dachach świeci jeszcze wybór. Wymruczane kołysanki każą nam zostać tutaj, gdzie biodra układają kanapę w miękkie kształty lenistwa. Wiemy, jak wabi odjęty od warg kubek kawy; nie zdołamy podtrzymać atmosfery przedostaniego dnia. Zapadniemy wspólnie w senne choinki i zapach kolacji.
kasiaballou Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wymruczane kołysanki każą nam zostać tutaj, gdzie biodra układają kanapę w miękkie kształty lenistwa no, rewelka, Rachel; uwodzi mnie Twój wiersz - skąd Ty "bierzesz" tak świeże i oryginalne metafory, dziewczyno (?) Jestem pod duuużym wrażeniem - jak ja lubię Twoje kawałki z niesamowitą przestrzenią interpretacyjną - potencjał, jak napalm ;o! Pozdrówki:) gorejąca kasia.
egzegeta Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 czy na pewno przedostaniego dnia ?
Rachel_Grass Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D dzięki, Kasiu. a propos metafor - wiszą w powietrzu, wystarczy mocno je złapać :) naprawdę wielkie dzięki za te słowa, aż chce się pisać. pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodzi Panu o to, że źle brzmi? :)
egzegeta Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodzi Panu o to, że źle brzmi? :) ależ skąd Rachel, wydaje mi się, że winno być przedostatniego - brak t. Wszelkie literówki, tudzież ortografia to moje przekleństwo:) jakbym pracował pół życia w korekcie:(
Rachel_Grass Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chodzi Panu o to, że źle brzmi? :) ależ skąd Rachel, wydaje mi się, że winno być przedostatniego - brak t. Wszelkie literówki, tudzież ortografia to moje przekleństwo:) jakbym pracował pół życia w korekcie:( och, dziękuję. zauważyłam w pana wypowiedzi i pomyślałam, że to literówka z pańskiej strony :)) dzięki wielkie, naprawdę. ech, ja głupia :) pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 podzielam zdanie kasi, to super wiersz nic bym w nim nie majstrowala, cmokasny wielgasny zza morza calus
Rachel_Grass Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż zza morza? to biorę ;) dzięki, pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aż zza morza? to biorę ;) dzięki, pozdrawiam. POLNOCNEGO RACHEL, AZ TAM MNIE wywialo hehehe
Tomasz_Piekło Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajne to.
lubię latawce Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 hmm, włochy dla zaawansowanych ale teraz Polska :D wrócę, Rachel, o bardziej przyzwoitej porze. pozdrawiam serdecznie.
Bernadetta1 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wymruczane kołysanki każą nam zostać tutaj, gdzie biodra układają kanapę w miękkie kształty lenistwa no, rewelka, Rachel; uwodzi mnie Twój wiersz - skąd Ty "bierzesz" tak świeże i oryginalne metafory, dziewczyno (?) Jestem pod duuużym wrażeniem - jak ja lubię Twoje kawałki z niesamowitą przestrzenią interpretacyjną - potencjał, jak napalm ;o! Pozdrówki:) gorejąca kasia. dla mnie też bomba:)...ta sama metafora przypadła mi do gustu:)..pozdr.
Rachel_Grass Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajne to. a reszta już nie, prawda? :)
Rachel_Grass Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej, niekoniecznie Polska ;) wróć, chętnie ugoszczę Cię raz jeszcze. pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wielkie dzięki za wizytę, zdrówka.
Tomasz_Piekło Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajne to. a reszta już nie, prawda? :) Nieprawda. Jak dla mnie bardziej po ludzku, niż te listy zmyślane, w to jestem wstanie uwierzyć i dlatego bardziej do mnie przemawia.
Rachel_Grass Opublikowano 6 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D zastanawiałam się, czy może to nie podoba Ci się tak samo, jak właśnie listy. dzięki, w razie wszelkich zastrzeżeń pisz - cenię sobie Twoją opinię. pozdrawiam.
Emu Rouge Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Super:) w całości. pozdrówka aga
lubię latawce Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 hmm... oj Rejczel, ciężka sprawa =) przypomniałam sobie dziś inne Twoje teksty, np. takiego Sprzedawcę kwiatów, no i kurcze nie wiem; chyba zaczynam marudzić i szukać dziury w swetrze. ten wiersz jakoś mnie nie powalił, ale to pewnie wynika z braku zrozumienia, choć co nieco się w niego chyba wgryzałam. ja tam wolę list I, tak dla odmiany; ten jest dla mnie chyba zbyt "zaplątany" :) ale pozdrawiam serdecznie i z niecierpliwością czekam na Twój następny wiersz. list najlepiej ^^, wiesz... pozdrawiam, angie p.s. trzecia strofa jest zajefajna. w czwartej zakręciłabym tak: Wiemy, jak wabi odjęty od warg kubek dnia; nie zdołamy podtrzymać atmosfery przedostaniej kawy. (chociaż osobiście wolałabym filiżankę =) pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi