aluna Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Gdzie szukać wrażliwości gołębiego serca? Gdzie szukać obrazów dających odbicia myśli? Gdzie nasłuchiwać głosów ukojenia? Wśród ciszy bliskich kochających nas ludzi, których otwieranie serc nigdy nie strudzi.
Wiechu J. K. Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 ...właśnie w sercu trzeba szukać wrażliwości....tak myślę...najpierw trzeba przepędzić z serca takie upiory i demony jak: egoizm, nienawiść, złość, etc. bo ona czeka na wyzwolenie, a tylko miłość przez duże M jest zdolna to uczynić :) Stosujesz w tym wierszu 'odrzutową' formę przekazu, z prawa na lewo i z ukosa z powrotem na prawo,ciekawa to forma, ale nie za bardzo popularna. W twoim drugim wierszu Sen, także stosujesz podobną formę. Ciekawy styl, podoba mi się. Spotkałem się już kiedyś z takim pisaniem i ciekawy jestem czy ma to swoją nazwę?
aluna Opublikowano 14 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Nie spotkałam określenia na tą formę pisania wierszy, ale powod mojego pisania jest prosty pragne aby czytelni "miał czas na zadumę".p
Rekomendowane odpowiedzi