Espena_Sway Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaciśnięte kręgi, puste pokoje i woda w dzbankach. Tu powstał dramat, „Skałka”. Chwyciła go mocno, zanim liście pod lecznicą zgniły. Zamknięty chorobą. Siedział tyłem do drzwi w zamyśleniu. Z ołówkiem między palcami i bandażem. Pisał.A ona rosła, uczepiła się ciała i zamieszkała gdzieś tam w środku. Jeszcze ból i oddech. Igły w skórze, balony z powietrzem. Bez odbioru, bez oddechu. Ale jest Stasiu, jest jęk coraz cichszy. Twarz z puklem włosów na białym czole. [wrzesień 2008]
Jimmy_Jordan Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 no ładny portrecik, autora Wesela się czytało hihi, to i tekst ciekawy :) moje zdanie znasz, więc tylko maźnę obecność zdrówko Jimmy
Marcin Gałkowski Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 dobry wiersz=) choć ta woda mineralna jakoś mi zgrzyta, nie wiem z jakiego powodu. ale jest ok ;*
Tomasz_Piekło Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem, czy widziałaś film pt. Kochankowie z Marony, ale te wersy mi o nim przypomniały, fajnie oddają to co w tym filmie. Wiersz ciekawy. Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Poczułem miejsce i czas. Tekst mocuje się trochę z sentymentalizmem ale pewnie tak musiało być... Dobrze. Pozdrawiam, Karolino.
Stefan_Rewiński Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Ładne. Pzdr. Stefan.
allena Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Tak, bardzo dobrze napisane:) a.
Espena_Sway Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mateuszu, dziękuję za pozytywa. tak znam, zobaczę co dalej. pozdrawiam Karolcia :)
Espena_Sway Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. woda mineralna Ci zgrzyta, bo to ta z Rymanowa ;P :*
Espena_Sway Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem, czy widziałaś film pt. Kochankowie z Marony, ale te wersy mi o nim przypomniały, fajnie oddają to co w tym filmie. Wiersz ciekawy. Pozdrawiam Tomku, rzadko oglądam filmy, tego też nie widziaŁam. ale cieszę się z takiego komentarza. pozdrawiam Karolcia :)
Espena_Sway Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny. widzę, że zrozumiaŁeś tekst. tak trzymać, zapraszam znowu pozdrawiam Karolcia :)
Espena_Sway Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki pozdrawiam Karolcia :)
Espena_Sway Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję. zapraszam znowu i pozdrawiam Karolcia :)
Espena_Sway Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm, jak widać to Tobie się nie chce myśleć nad wierszami i stawiasz minusy. jakoś to przeżyję ;P pozdrawiam Espena :)
ot i anka Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 no ładny:) o tej porze więcej nie wycisnę;)
Agata_Lebek Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zgadzam się z Marcinem G. Wystarczy woda w dzbankach bez mineralna...Pozatym wszystko gra ;) Plus. Pozdrawiam.
styks Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Lecter ma rację "wirtualny plus"
Agnes Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Witaj Espeno! Mi też od razu przed oczyma stanęli "Kochankowie z Marony" na podstawie Iwaszkiewicza. Symptopatyczne wydaje się, że Tomasz miał podobne skojarzenie, a Ty nie widziałaś filmu :) Jest wiele dobrego w tym tekście, jednak woda mineralna nijak nie wpasowuje się w 1907 rok i w klimat wiersza :) Pozdr. a
Espena_Sway Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Aniu. pozdrawiam Karolcia :)
Espena_Sway Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. okej, już jej nie ma :P chciaŁam podkreślić, że chodzi o wodę z Rymanowa, a lecznicza mi nie pasowaŁa, stąd to ;] pozdrawiam Karolcia :)
Rekomendowane odpowiedzi