zak stanisława Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 ۩۞۩ஜ bo wypłakać się też trzeba mieć komu wszechświat skurczył się nagle do czterech ścian domu dziejowe posłannictwo spada z sufitu w czarną dziurę trującego grzyba zaślepieni zbyt ciemnymi żaluzjami nie dostrzegamy blasku za-wierzenia w cudzych oczach w ciasnych garniturkach poglądów trzymamy się kurczowo ram na szyi wisielca zapominamy o odrobinie przyzwoitości a nowe szaty cesarza okazały się stare jak bajka andersena nie każdemu w nich do twarzy w szczególności
adolf Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Do Zetki marsz Wierszu. Bardzo dobry i ładny. Cudownie uplastycznione opisy. wszechświat skurczył się nagle do czterech ścian domu dziejowe posłannictwo spada z sufitu w czarną bez mleka goryczkę trującego grzyba zaślepieni zbyt ciemnymi żaluzjami nie dostrzegamy blasku za-wierzenia w cudzych oczach w ciasnych garniturkach poglądów trzymamy się kurczowo ram na szyi wisielca zapominamy o odrobinie przyzwoitości a nowe szaty cesarza okazały się stare jak bajka andersena Bardzo się podoba, bardzozgrabnie napiosany stonowany wiersz o ważnym problemie. pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Stasiu...dlaczego Ty nie wystawiasz w Zetce???...ot i caly komentarz;):)..pozdr
zak stanisława Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 adolfie, podziwiam twoje wyczucie i wczucie, czaem się zastanawiam ile ty masz lat, sądząc po komentarzach wiele, ale z drugiej strony - nieiwele, masz tyle wiedzy ale tez i chaos, więc jesteśmlodzieniaszkiem , brawo za interpretacje a ja się zastanawiałam kto sie podekmie tego problemu i prosze- jest ktoś, kto rozumie BRAWO! Z NISKIMI UKLONAMI DLa ciebie bernadetko, nie rozpieszczaj mnie, do zetki nie pójde bo znowu jakaśbasia bedzie miala pretensje :P cmok kochani
egzegeta Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 wiersz przyzwoity, jak na Panią Stasię przystało, ale mimo wszystko te cztery ściany bym podmienił na coś innego garniturki poglądów - też bym zmienił nie wiem dlaczego, ale ładne wersy: "zaślepieni zbyt ciemnymi żaluzjami nie dostrzegamy blasku zawierzenia w cudzych oczach" jako żywo przypominają mi hillarowe:dopiero późną nocą przy szczelnie zasłoniętych oknach gryziemy z bólu ręce Ładnie to wymyśliłaś :) Pozdrawiam pan W. :)
zak stanisława Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 szanowny Panie W> miło mi że pan u mnie zagościl, jestem niezmiernie wdzięczna i zobowiązana, .... te cztery ... ech niech wiszą, póki cóś nie wymyślę, reszta tyż, nie mam głowy, szykuje sie do wyjAZDU na ccaaaały miesiąc i.... mam stracha...normalka , prawda przeto juz teraz siekłaniam i dziekuję za wszystko, i życzę zdrowia i radości,
zak stanisława Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 Włodku!!! mam pomysła:D a może tak? wszechświat skurczył się nagle do roli garbatego żyda a może do karła- myślę że to nie wszystko jedno co spada w czarną dziurę goryczką trującego grzyba zaślepieni zbyt ciemnymi żaluzjami nie dostrzegamy blasku za-wierzeń w cudzych oczach w płytkich garniturkach trzymamy się kurczowo ram na szyi wisielca zapominamy o odrobinie przyzwoitości a nowe szaty cesarza okazały się stare jak bajka andersena nie każdemu w nich do twarzy w szczególności
teresa943 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Stasiu, bardzo ładny i dojrzały wiersz. Kursywę zapamiętam na zawsze. II wersja też fajna. Odwagi przed wyjazdem. Trzymaj się! :)))))))))))) Cieplutko i raniutko cmokam.
lubię latawce Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 tematyka poważna zakończona zaskakującą, żartobliwą puentą! (przynajmniej ja tę końcówkę odbieram na wesoło) podoba mi się, chociaż nie wiem za bardzo o co chodzi z tymi "ramami" na szyi wisielca. ale i tak dwie ostatnie zwrotki to ja sobie chyba popamiętam ^^ pozdrawiam, angie a, zapomniałabym! te znaczki na początku też mi się bardzo podobają! nigdy w życiu takich w życiu nie widziałam ;o)
Koval_ZNowin Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Ja też mam ciemne żaluzje pozdrawiam serdecznie:)
egzegeta Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to Ci Włodek odpowiada: Skoro jest nieco dalej o małej czarnej bez mleka to może coś o filiżance np. wszechświat skurczył się nagle do filiżanki delikatnej porcelany dziejowe posłannictwo spada z sufitu w czarną bez mleka goryczkę trującego grzyba pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to Ci Włodek odpowiada: Skoro jest nieco dalej o małej czarnej bez mleka to może coś o filiżance np. wszechświat skurczył się nagle do filiżanki delikatnej porcelany dziejowe posłannictwo spada z sufitu w czarną bez mleka goryczkę trującego grzyba pozdrawiam no, no super calkiem dobra ta filiżanka więc sa dwie wersje,dzięki SZP. Włodku! miłego odbioru :D
kasiaballou Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Godna egzystencja to wielka i prawdziwa sztuka; odreagowujemy różnie; pięknie jest - kiedy jest komu i przed kim. Kolejny b. dobry utwór o charakterze głęboko filozoficznym. Pozdrawiam :) kasia.
zak stanisława Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Karolu, tereso, dzięki Wu, a na jak? kasiu, dzięks
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 nie no, nawet jakby w ulubionych miało zabraknąć miejsca to dla tego wiersza zrobiłbym kolejną szafę :)) Bardzo piękny wiersz aż zapiera dech przy czytaniu :) a ta strofa najbaedziej mi sie spodobała: "w ciasnych garniturkach poglądów trzymamy się kurczowo ram na szyi wisielca zapominamy o odrobinie przyzwoitości a nowe szaty cesarza okazały się stare jak bajka andersena" zwłaszcza to z szyją wisielca bardzo fajne i jak dla mnie refleksyje :):) Serdecznie pozdrawiam... :)
zak stanisława Opublikowano 24 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Mateuszu, to niesamowite, bardzo mi pochlebiasz pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi