Karol Samsel Opublikowano 15 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 tomas czeka z gromnicą w rękawiczce komunijne zdjęcie będzie miało kształt kwadratu i kolor przywiązania w niewielkim zadymionym saloniku o bardzo krępującej nazwie griseldis cienie obiektywów kładą się właśnie jasnym pigmentem na kolanach jego matki tomasowi wydaje się że nawet berlin wygląda dziś jak suchy niemiecki komunikant ojciec podnosi rękę (tę samą którą odetną w sachsenhausen i podadzą jednej z wygłodniałych suk) potrząsa srebrną papierośnicą z inskrypcją wir lieben uns 1936 i każe patrzeć byle nie brudnym spojrzeniem teraz nad brzegiem morza jeszcze ciepło prądy wodne mają zapach płynu do włosów nakładanego przez aktorki w toaletach teatru trwa symetria i ludzie nie składają ofiar z mięsa ani z owoców (za pięć lat zabije się matka) kokieteria cekiny gorzki cynamonwir lieben uns 12.09.2008r.
Karol Samsel Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Dziękuję, Olesiu:).
JacekSojan Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 klimatyczne, zbliża się bardziej do opowiadania, prozy poetyckiej; słowo malarskie, dotykalne; zajmująca retrospekcja; J.S
Karol Samsel Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Dzięki, Jacku. No właśnie, skręciło mi to poważnie w stronę prozy poetyckiej, ale tym razem nie dało się inaczej. To musiał być w pierwszej kolejności wiersz "faktograficzny", a dopiero potem liryczny. Kłaniam się nisko i jeszcze raz podziękowania za dobre słowo.
H.Lecter Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 kolor przywiązania to dla mnie kluczowe słowa, których rozwinięcie sprawia, że wiersz - w założeniu faktograficzny - staje się jednak lirykiem. Brawo, Karolu. Pozdrawiam.
Fanaberka Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Klimatyczny wiersz, do którego się wraca.komunikant ojciec podnosi rękę - klasa.
JacekSojan Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja to czytam jako koniec z przerzutni zdania poprzedniego: "...tomasowi wydaje się że nawet berlin wygląda dziś jak suchy niemiecki komunikant..." J.S
Karol Samsel Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Dziękuję, Piotrze. Pocieszyłeś mnie - w końcu nie jesteśmy tu po to, żeby pisać o suchych faktach i miałem nadzieję, że trochę liryki udało mi się jednak przekraść do środka tej historii. Fanaberko, dziękuję, ja mam podobne odczucia jak Jacek, chciałem poprowadzić w tym miejscu przerzutnię. Cieszę się, że wracasz. Wielkie podziękowania za nieustające odwiedziny:). Pozdrawiam serdecznie.
Fanaberka Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 :-)) Widziałam tę przerzutnię :-D Chciałam pokazać, że jej drugi koniec zrobił na mnie duże wrażenie, większe niż fragment z ręką.
Ewa_K. Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Lirycznie. Niezwyczajnie. Dotyka mnie. e.
Espena_Sway Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Karolku, bardzo dobry tekst. lirycznie, z pazurem, jak dla mnie wyważony, biorę bez zastrzeżeń :P do ula :) pozdrawiam Karolcia :)
Karol Samsel Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 W krótkich, żołnierskich słowach, bo za pięć minut podróż. Fanaberko, Ewo, Espenko - stokrotne dzięki. Jeśli dotyka, jeśli robi wrażenie, to dla mnie naprawdę wielka radość. Kłaniam się bardzo nisko.
Robert Kmiel Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 podziwiam sprawnie i z polotem napisane chodź ten fragment trochę mi wadzi „teraz nad brzegiem…” ale to pewnie tylko mnie ;)) dziękuję i gratuluję Kmiel
Karol Samsel Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Dziękuję za uwagi i odwiedziny, pomyślę nad całością jeszcze:). Serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi