Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

cisza

Rekomendowane odpowiedzi

słyszę ją
gdy niedbale rozplata mi włosy
widzę ją
jak sen, oknem przepływa leniwie
ciężki pręt
czasem mocno przykłada do gardła
między krzyk
wciska ostre oddechów łupiny
zamiera
nagle, z wolna knebluje mi myśli
skrapla głos
przywołuje najstarsze wspomnienia
w uszach
chowa perły niespełnionych życzeń
jest jak smak
życia, prawdy, śmierć i przebudzenie

niedbale rozplatasz mi włosy
widzę
jak sen oknem przepływa leniwie
ciężki pręt między nami
czasem mocno przykładamy go
do gardła
wciska się w ostre łupiny oddechów
zamiera
nagle z wolna knebluje słowa
skrapla głos

Reszta już to blablabla.

Ktoś na orgu kiedyś napisał, że każdy zaczyna poezjowanie od biadolenia o ciszy i nieszczęśliwych miłościach. U Ciebie jest potencjał na dużo, dużo więcej. Daj możliwość uskrzydlenia swojego warsztatu dużo ciekawszą tematyką
+/-

Pancuś

Cóż rzec - pewnie masz rację co do tej ciszy i nieszczęśliwych miłości ... :( ... samo życie :)))ale temat jak temat, może po prostu trzeba ten etap przejść (?). Nie wiem. Nie zakładam sobie z góry "a teraz będę pisać o TYM" :)
Czy zaś jest w nastroju biadolenia??? Zależy od interpretacji odbiorcy - ja się nie gniewam, jeśli nawet tak Ktoś go odbiera :))
Dziękuję serdecznie za wizytę i budujący komentarz, szczególnie za tą szczerą wiarę w moje możliwości :) Przyjmuję otwarcie każdą krytykę, ale szczególnie cenię tą, która motywuje mnie do dalszych działań. Pozdrawiam i zapraszam ponownie.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Super nastawienie ;) Tak a propos, żebyś się nie łamała. Przed paroma minutami na innym portalu koleś napisał, że jestem grafomanem ;) Wszystko mi opadło, bo myślałem, że po prawie 3 latach pisania, mam ten etap za sobą, ale cóż...
To tak ku pokrzepieniu serca. Pozdrawiam serdecznie!

Dzięki Pancolku. Nie łamię się póki co :) i Tobie też życzę wytrwałości i optymizmu :))) Niektóre rzeczy trzeba brać z przymrużeniem oka ;) i nie dać się zwariować...
Za maluczka pewnie jestem na dawanie rad ludziom z większym doświadczeniem, jednak wiem napewno, że na wszelkie wątpliwości jest jedna sprawdzona rada - trzeba być sobą (bez względu na to, czy zyskujemy przy tym aprobatę innych, czy też nie).
Życzę powodzenia i wielu przyjemności. Bardzo miło było Cię spotkać. DZIĘKUJĘ.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Super nastawienie ;) Tak a propos, żebyś się nie łamała. Przed paroma minutami na innym portalu koleś napisał, że jestem grafomanem ;) Wszystko mi opadło, bo myślałem, że po prawie 3 latach pisania, mam ten etap za sobą, ale cóż...
To tak ku pokrzepieniu serca. Pozdrawiam serdecznie!
sorry, JOKO, Pancolku, nawet wiem kto to taki, on tak lubi nabijac się z ludzi, co sam beztalencie, tutaj też grasuje:P

JOKO, wiersz trochę na skróty i bedzie ok, pozdrawiam oboje :D