Makar Bora Opublikowano 7 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 język ludzki zna pojęcia twarde okrutne i zagadkowe ale najstraszniejsze są dwa słowa –„już nigdy” nie przewidują kontynuacji to synonim ostateczności najoczywistszy koniec wszystkiego co było od wielu stwierdzeń można uciec w nadzieję odwołanie do litości po „już nigdy” - nie ma odwrotu pulsująca pustka w bezkresie ani światła ani cienia dal niezmierzona donikąd to fundament tych słów
kasiaballou Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Proponuję apelację, bo obecnie to wywód taki jakiś nie tego, jakby uzasadnienie prosto z ławy - ale próbowałam ;) Pozdrówki. kaśka.
Wiktoria Olchowska Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Niezły. Sama strasznie przeżywam pojęcie już nigdy, bo często pojawia się w moim życiu. Dobrze, że ktoś umie przeistoczyć to wszystko w wiersz.
zak stanisława Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 znam to, ilez to razy slyszalam- już nigdy nie sięgnę po alkohol i co, sięga do dziś :p ale jak wynika z wiersza, sa dwa rodzaje już nigdy usciskowuje makareno!
Wiktor_Bukowski Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może być apelacja - a później do ponownego rozpoznania, przez Sąd I instancji łojoj - ale utrzymuj się w mocy mimo to ;) :) że już nigdy ...... zawsze gdzieś tam kasacja :)
Makar Bora Opublikowano 10 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Witam wszystkie przyjazne dusze. Widzę dobitnie, że popełniłem błąd kardynalny z tytułem, który spowodował jakieś myślenie w kategoriach sądowo prawniczych, a mnie wcale nie chodziło o to. Dla mnie to raczej rzecz filozoficzno ludzka i oczywiście jeżeli ktoś będąc pod wpływem nałogu powie - już nigdy nie napiję się wódeczki, lub nie spojrzę na długie nogi powyżej kostek, to oczywiście jest błahostka, wypowiadana bez zastanowienia i nie rodzi nic strasznego. Natomiast gdy stojąc w obliczu "odejścia do wieczności" przemknie straszna myśl, że już nigdy nie zaznasz ciepła jego słów, to jest straszne i fundamentalne. A najprostsze to jest stwierdzenie, że już nigdy nie spotkamy się, nawet na tym portalu tak młodo jak dziś. Na co dzień nie warto zbytnio tym się przejmować, czego wszystkim życzę i pozdrawiam. M PS. Ale dalej nie mam pojęcia jaki tytuł byłby lepszy.
Rekomendowane odpowiedzi