Tali Maciej Opublikowano 7 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 tato nie będę owijał w bawełnę napiszę prosto z mostu wczoraj skończyłem siedem a w życiu każdego mężczyzny przychodzi taka chwila gdy czuję się już dorosły pragnę zamieszkać sam tak więc klatkę z kanarkiem i rybki zabierzcie z mojego pokoju nie zapominaj tylko o kieszonkowym bo mam już zaplanowane wydatki żadnych zabawek proszę mi już nie kupować i moje imię bardzo nie lubi zdrobnień a bo bym zapomniał w świetlicy szkolnej z tymi wszystkimi bachorami czuję się bardzo nieswijo tak więc proszę mi dorobić klucze sprawdziłem już w internecie połączenia i będę wracał tramwajem po lekcjach do domu tato tylko nie mów o tym mamie bo wiesz będzie się niepotrzebnie martwić wiem że mnie zrozumiesz w końcu też jesteś dorosłym mężczyzną i mam prośbę bo w tej całej dorosłości nie wiem jeszcze co robić kiedy jest mi smutno
teresa943 Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Rozczulające...daje wiele do myślenia. Wrócę tu jeszcze. :) Serdecznie pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 7 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak więc zapraszam ponownie no i oczywiście pozdrawiam
Zbyszek_Dwa Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Jeden z tematów, którego nie widać na orgu. Ciekawe z jakiej przyczyny...? Wiersz ładny z refleksją. Powodzenia Macieju. Pozdrawiam :)
Nechbet Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 przejmujące od początku do końca, prosto napisane, ale jakże wymownie, bardzo dobry koncept, na duży plus pozdrawiam serdecznie Marta
Czarna Perła Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 temat, pomysł, forma, wykonanie, wszytko od początku do końca na plus...dotyka. biorę ze sobą. kłaniam się, cz.p.
Joka Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Bardzo mi się podoba. Prostota, świeżość, prawda. Brawo! Pozdrawiam.
UFO Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Dodałam sobie do ulubionych;) wciąż potrafi mnie zaskoczyć to, że tak - nazwijmy to umownie - prosty, utwór, może wytworzyć taką ciepłą aurę. Dla mnie 10/10:) serdeczności
Tali Maciej Opublikowano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie dlaczego? dzięki za odwiedziny pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj marto, w sumie wiersz bardzo świeży i już mam zamiar go ciąć ile wlezie(-:, ale jak zwykle to kwestia czasu dzięki za miłe słowa pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i ja również się kłaniam i pozdrawiam(-:
Tali Maciej Opublikowano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję
Tali Maciej Opublikowano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam
a._mrozinski Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 I mi się podoba. Dobry pomysł, dobre wykonanie - czego chcieć więcej? Arek
Tali Maciej Opublikowano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny i ślad pod tekstem pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 acha mam jeszcze drugą prośbę bo w tej całej dorosłości nie wiem jeszcze co robić gdy jest mi smutno Jeszcze sobie poczytałam...podoba mi się temat i klimat wiersza. A zakończenie budzi głęboką refleksję na temat problemów dorastania. Bardzo ładnie, Macieju. :)) Serdecznie pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 List do taty, prosty i jakże prawdziwy...! Plus za pomysł...! Ale, choć nie jestem polonistką, wydaje mi się, że... (...) "wczoraj skończyłem dziewięć a w życiu każdego mężczyzny przychodzi taka chwila gdy czuję się już dorosły" . . . . . zamiast "gdy" powinno być chyba.. że "pragnę zamieszkać sam . . . . może.. mieszkać.. autor listu nie wyprowadza się tak więc klatkę z kanarkiem i rybki zabierzcie z mojego pokoju" (...) pominęłabym w zakończeniu "acha" i drugie "jeszcze", bo jest powtórzenie "(acha) mam jeszcze drugą prośbę . . . za "drugą" może.. jedną.. bo to nie druga prośba bo w tej całej dorosłości nie wiem (jeszcze) co robić gdy jest mi smutno" . . . . . za "gdy" może jednak.. kiedy...? Macieju, mam nadzieję, że się nie gniewasz. Serdecznie pozdrawiam... :)
Biedronka Wielokropka Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Bardzo mi się podoba.
Tali Maciej Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuje za ponowne odwiedziny i myślę że to nie tylko problem dorastania ,a raczej dylemat na który tak naprawdę nie ma odpowiedzi pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie gniewam się, każda sugestia jak najbardziej wskazana przemyśle i pewnie coś niecoś poucinam pozmieniam bo rzeczywiście te powtórzenia można sfobodnie ominąć dziękuje i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi