Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Zuza2958   Pierwsza strofa jest zmysłowa - rosa, wrzos, śpiew ptaków tworzą obraz miejsca idealnego, do którego się tęskni, nie wiedząc jeszcze czemu. Druga uczciwie ostrzega - droga tam nie jest łatwa. A finał nagradza cierpliwego czytelnika pięknym odwróceniem - okazuje się, że przez cały czas marzyliśmy o niebie. 
    • Zbyt przesadnie skoncentrował się na plusach ujemnych zamiast na plusach dodatnich i nawet jeśli okoliczność to zrozumiała to to co miało wyjść więcej niż bardzo dobrze wyszło jednak nie najlepiej.     Warszawa – Stegny, 16.03.2026r.    
    • @Marek.zak1   Bardzo dziękuję!   Widziałam ten film - wersję włoską. :)  Kiedyś robiłam takie różne zabawy z dziećmi, na zasadzie - co by było gdyby ... I jak powiedziałam , że człowiek nagle utracił zdolność kłamstwa.  A wówczas cała klasa zamilkła - i nikt się nie odzywał.  A jeden uczeń - bez kłamstwa to chyba pani nic nie powiemy. :)   Urocze! Jeden, który odważył się powiedzieć prawdę.    Serdecznie pozdrawiam :)    ps. Marku, z Twojej książki nauczyłam się ważnej rzeczy - "Nauka potrafi wszystko udowodnić, nawet to, że najlepszy lek jest najgorszy." Ale ta pierwsza część - jest uniwersalna.  Jeżeli znasz panią o imieniu Elżbieta - to serdecznie ją ode mnie pozdrów. 
    • @Berenika97     Takiej postawy Tobie zazdroszczę  bo u mnie wciąż dylemat tkwi słowo zabija zdążyłem odkryć za prawdę masz nienawiść dziś   kto dzisiaj prawdy spragniony słuchać miłe kłamstewko już awans masz pieprzyć głupoty to nie jest sztuka jak widzieć w lustrze potem swą twarz?  
    • @wiedźma, dziękuję :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...