adolf Opublikowano 1 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Tam gdzieś się kropla rozbija o liście I melancholię wyciska z ich soków, Na rannym niebie, ptaków czarne kiście Już wyglądają zza pędów - obłoków Drobny deszcz pada i światłocień zmywa Widok się cały w jedną szarość zlewa Zapach zamiera i szum cichy słychać Wszystko się miesza... i trawa... i drzewa Tam na spróchniałej , tej drewna spragnionej Kapliczce starej, krzyż się wyleguje ... Śpi, i deszcz spija, myśląc o uśpionej W kielichach nucie, kwiatów woni drugiej. I glebą pachną, rośliny przemokłe I przypomina, dokąd w życiu idę Stąpam i depczę, grób zieleni: łąkę W którą się dzisiaj... wtapiam i w niej... ginę!
Czarna Perła Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 przepraszam, że tak mieszam, nie gustuję w rymowankach, więc pokrzyżowałam nieco szyki... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewnie jeszcze można by pozmieniać, ale na mój gust zrobiło się lżej i mniej zbędnych słów cz.p.
adolf Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękiza wgląd... ciekawy twój pomysłt, najbardziej mi się podoba lekkie wygładzenie "barwy i tonu".. zastanowie sie,. dzieki za wglad pozdr.
maranatha neothenia Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 nieśmiało: polecenie bold, zbędne. propozycja czarnej perły warta przemyślenia, czyli możliwe że czeka cię praca nad zakończeniem utworu. dwie pierwsze strofy niesamowicie pochłaniają radzę nie zmieniać lecz, I przypomina, dokąd w życiu idę czego to dotyczy, krzyża? gubi mi się to w sensie, jak na razie tyle. em
adolf Opublikowano 5 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki :) a więc przemyślę
Rekomendowane odpowiedzi