Czarna Perła Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 wieczorne twoje dotyki rozlewają się we mnie za dnia jak sylwestrowe bąbelki we krwi z czasem trzeźwieję z miłości trzeba się otrząsnąć a jednak jestem przekonana że przedwczoraj układałeś mnie na swoich kolanach - puzzle co jednym tylko brzegiem pasują do siebie łyżeczki milczący i potargani jak jesienne liście choć jedynym wiatrem był twój oddech za moim uchem delikatny jak skrzydła ważki zniecierpliwiony jak przebiśniegi w ziemi oczekujące a potem znów wyciągnięto nas z szuflady do codziennego użytku
Nechbet Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 pięknie wszystko płynie, nastrojowo strasznie, tylko pointa jakaś taka, że sprowadza na ziemię, dwa że już nastrojowo zupełnie inaczej, jakoś tak zbyt brutalnie chyba, nie wiem, ale końcówka mnie nie przekonuje, nie jako jej sens, wymowa, tylko ten układ takich właśnie a nie innych słów... pozdrawiam cieplutko Marta
Czarna Perła Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nawet trochę bym się zgodziła, ale jeśli ujmę środkową, to nie za dużo o tej szufladzie będzie? cz.p.
Czarna Perła Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 pomyślę, dziękuję za uwagi. pozdrawiam Nechbet i Pansy
Jego Alter Ego Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 ja to bym w ogóle pierwszą szufladę wywaliła i już ładnie, ale może coś z układem pokombinować. pozdr. /m.
Czarna Perła Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 zmieniłam tą jedną szufladę, choć nie wiem, czy wyszło to na dobre. o środkowej zwrotce myślałam, ale jednak stwierdzam, że musi zostać. no najpierw mnie układał, potem było jak było, potem wróciliśmy do szarej rzeczywistości. bez drugiej zwrotki byłoby tak, jakby się nic nie wydarzyło. pozdrawiam cz.p.
Fagot Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Duża dawka zmysłowości, ciekawy pomysł i mimo wplecenia kilku ogólnie pospolitych zwrotów wiersz na poziomie a co za tym idzie wart pochwały Pozdrawiam
Czarna Perła Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za pochwałę...a te zwroty początkowo też mnie raziły np. te bąbelki, ale są tu tylko z pewnej koniecznosci. pozdrawiam, cz.p.
Rachel_Grass Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 zobaczyłam nick pod wieloma wierszami i postanowiłam sprawdzić samą autorkę (niezbyt chwalebna strategia, przyznaję). otóż wiersz niesamowicie mi się podoba, ale może zaproponuję własną wersję 'do codziennego użytku' (nawiasem mówiąc, bardzo dobra końcówka - ma w człowieka uderzyć i uderza, a już czym - nieistotne).twoje wieczorne dotyki rozlewają się we mnie jak sylwestrowe bąbelki we krwi z czasem trzeźwieję trzeba się otrząsnąć; jestem przekonana że przedwczoraj układałeś mnie na swoich kolanach - puzzle co jednym tylko brzegiem pasują do siebie łyżeczki milczący i potargani jak jesienne liście jedynym wiatrem był twój oddech za moim uchem delikatny niczym zwinięte skrzydła ważki zniecierpliwiony niczym przebiśniegi jeszcze w ciemności a potem znów wyciągnięto nas z szuflady do codziennego użytku
Czarna Perła Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za miły koment i podpowiedź, z której coś jeszcze skorzystam, ale nie zmieniam 'jak' na 'niczym', bo nie chcę żeby zrobiło się patetycznie, wolę jak jest codziennie pozdrawiam ciepło cz.p.
a._mrozinski Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Nastrojowo, niemal baśniowo... a pointa tak inna i choć sama w sobie nie jest szczególna, w zestawieniu z resztą bardzo mi się spodobała. Tak jakby wyjście z kolorowego zoo na szarą ulicę było pointą wycieczki. Jestem na tak. Arek
Czarna Perła Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 dziękuję Arku, mnie zawsze otrząsa ten wiersz, właśnie przez tą puentę. pozdrawiam cz.p.
Rekomendowane odpowiedzi