Klaus Kalarus Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Pojawił się czas przeszły, skonfigurowany Na dobre ustawienie, ostatnie, co było Gdy fale się wzmacniały i działały razem. Otwartymi słowami karmiło się piękno. Fale rzuciły na bruk wszystkie dawne sprawy, Które dziś się maglują pod stopami uczuć. Wpuściliśmy w umysły głodnego tygrysa. To co było i będzie- poskromione znaczy. W Sylwestra wznosi toast stara wielka czwórka- Czas żyje, trwają chwile, myśli odymione Wyświetlają sekwencję kadrów zamykających W nieistniejącym czasie nieistniejące drzwi.
Ilionowski Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 pozwolę sobie zacytować mojego owczarka: "błeh, błeh, błeh" - wykrztusił on to z siebie po tym, jak przeczytał rymowankę. najgłośniejsze "błeh" pojawiło się gdy dotarł do wersu o karmiącym pięknie. mało tego, przeczytawszy wierszyczek zaczął domagać się potrójnej racji żywnościowej. a to się łajdak rozbisurmanił. dał mi do zrozumienia, że za pracę w szkodliwych warunkach muszę mu dawac więcej żarcia.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 przepraszamy za marianna ja
Klaus Kalarus Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Panie Ilionowski, gdzie tu pan widzi rymowankę? Proszę nie ufać bezgranicznie, nawet psu i samemu przeczytać i napisać coś sensownego.
M._Krzywak Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 "Otwartymi słowami" - nijak tego ugryźć nie potrafię. Pozdrawiam.
Klaus Kalarus Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj chodzi o szczerość, brak udawania, zaufanie, wiarygodność, nieobwijanie w bawełnę itp. Ja również pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 te fale powtarzają się za blisko siebie, 'Wpuściliśmy w umysły głodnego tygrysa.' to jest dobre! pozdrawiam
Pancolek Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie tak. Całość w ogóle mi się w głowie nie układa - taki źle zakamuflowany banał; te uczucia, myśli, chwile, czas. Co z tego że ubrane nienagannie? Póki co, dam minusa. Z tym że czekam na następny. - Pancuś
Klaus Kalarus Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację, wiersz mógłby zyskać, ale moim zamiarem jednak było aby pozostał mniej uniwersalny.
Bianka 1 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale ma inteligentnego psa... Pozazdrościć. Może on też pisze wiersze? :) A tak poważnie to wiersz we mnie nie celuje pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tutaj chodzi o szczerość, brak udawania, zaufanie, wiarygodność, nieobwijanie w bawełnę itp. Ja również pozdrawiam. Rozumiem. Zostaje tylko kwestia wyobrażenia - "otwartego słowa" (jedyne, co mnie się tutaj kojarzy to: "list otwarty", ale znaczenie "otwarty" jest zupełnie jasne i klarowne w tym wypadku). Tutaj otwarte słowo zostawia abstrakt znaczeniowy, bo to, co pan napisał, to oczywiście wchodzi w zakres "metafory interakcyjnej" (wg Maxa Blacka), ale ja po prostu tego nie widzę (wyobraźnią). "Słowo" nie za bardzo pasuje do "otwierania/zamykania". Aczkolwiek wiersz na plusa.
ZORRO57 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Dział Z - punkty za (4): Marlett oraz Sosna, Stefan Rewiński, zak stanisława, M. Krzywak,
Klaus Kalarus Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może być też taka implikacja znaczeń: słowa zamienione w czyny, słowa otwarte, bo ich znaczenie trwa. Pozdrawiam i dziękuję za plusa.
Rekomendowane odpowiedzi