a nurz? Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 wiesz, nie trafiają spadające gwiazdy chociaż patrzę na to miasto i myślę życzenie tak mocno że dreszcz proszę napal w piecu papierowymi baletnicami tylko tak się ogrzeję będę płakać ołowiem
Jerzy Rybak Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Kosmetyczne zmiany: wiesz nie trafiają we mnie spadające gwiazdy chociaż patrzę na to miasto i myślę życzenie tak mocno że mam dreszcze proszę napal w piecu papierowymi baletnicami tylko tak się ogrzeję będę płakać ołowiem Coś w tym jest, ale jeszcze nie wiem co. Do następnego tekstu /j
BARBARA_JANAS Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. One mają się się spalić, żebyś mógł się ogrzać i do tego płacz, którego potrzebujesz toż to chore. Dobrze, że moje dziecko nie posłużyło się nad interpretacją oglądając bajkę. A tak poważnie - nie jest źle. Pozdrawiam
a nurz? Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 jerzy rybak: to nie kosmetyczne zmiany. nie wie mnie. w pierwotnej wersji trafiające gwiazdy miały trafiać nie w peela a w miasto.
Jerzy Rybak Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. OK., ale teraz jest nielogicznie, proszę to jakoś poprawić. A „trafianie we mnie” jest dosyć przewrotne.
a nurz? Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 co w tym jest nielogicznego?
Jerzy Rybak Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, nie trafiają spadające gwiazdy chociaż patrzę na to miasto i myślę życzenie tak mocno że dreszcz Nie trafiają gdzie/w co? Co ma do tego patrzenie na miasto? "Że dreszcz" - co to znaczy? Co dreszcz?
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Dwóch ostatnich wersów nie mogę dopasować ale może jeszcze pokombinuję. Całość na duże TAK.
a nurz? Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 w kogo co? a na co patrzy peel? partykuła chociaż, użyta w cząstce wskazuje na to, że trafianie ma jakiś związek z patrzeniem. a peel patrzy na kogo co? na miasto właśnie. użycie partykuły chociaż umożliwia wyrażenie tego, co sobie marzył peel bez łopatologicznego wykładania. że dreszcz? - normalna elipsa ,,aż''. i tela.
stokrotki w rosole Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 "proszę napal w piecu papierowymi baletnicami" błagam, mimo wszystko wiersz powinien być choć trochę zrozumiały, choć odrobinę przekazywać emocje. \ a końcówka to jakieś grube nieporozumienie pozdr
Pancolek Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Pierwsza strofa to bajzel, jak napisał Jerzy Rybak. Nielogiczne i wsio - jak autor tego nie widzi, cóż począć. 4 dalsze wersy wyratowały tekst. +/- Pancuś
czarna porzeczka Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 jakoś nie przykro mi
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Jestem szałaput, wróciłam zzzz
maranatha neothenia Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 tekst dobry na chwilę prawdziwości. nic nie dodawać nic ująć, podoba mi się cały.
a nurz? Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 ale daliobóg, gdzie w pierwszej cząstce nielogiczność? czy ktoś może wskazać, gdzie w odpowiedzi p. Rybakowi zrobiłem jakiś błąd?
H.Lecter Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Spadające gwiazdy, papierowe baletnice w piecu, płakanie ołowiem - to za dużo na jeden, krótki tekst. Ckliwe.
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na cynowym żołnierzyku? Nieee dziewusiu. Kurczę, to najlepszy wiersz na tej stronie, naturalnie zaraz po moim :P On ma marzenia. Wypowiada je, kiedy spadają gwiazdy. Pragnie do bólu, gorąco - stąd dreszcze. Papierowe baletnice (śliczna metafora, ach) to obietnice, może w listach. Tylko one go rozgrzewają. 'Będę płakać ołowiem' - łzy ołowiane, ciężkie, duże Plus od serca :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No widzisz, jak to każdy rozbiera po swojemu, jeden od butów, inny od kapelusza. Pozdrawiam miło :)
zak stanisława Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 i dobrze że te gwiazdy nie trafiają ale przelatujące zobaczyć to też dobrze , marzenia się spełniaja ale fakt, te po których aż dreszczy sie dostaje:) pozdr,
Rekomendowane odpowiedzi