Joka Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 „Pomocy!” Rozdarto mi wnętrzności nienaruszając ciała, skóry, która osłania słabe i delikatne kości. Mięsnie osłania. Wyjęto mi podgłówek wszystkich moich myśli, po to, by blask zwycięstwa nigdy mi się nie przyśnił. Pozostawiono serce goryczą zatrute, by miało mnie co boleć, i cierniem nakłuto… a wszystko inne wyżuto, wypluto… i koniec! Pomocy!
Tova_Brink Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 pytanie do Autorki: czy można Twój wiersz rozpatrywać technicznie i treściowo, czy to jest manifest konkretnych emocji i lepiej nie dotykać? nie wiem :-]
Rachel_Grass Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 jedyne, co jest pocieszające to to, że peel woła pomocy. w innych tego typu wierszach kończy się zwykle na wyżuto, wypluto.
a._mrozinski Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 A gdzie zakończenie? W wierszu powinna być pointa. Arek
gabriel p. Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 ogólnie treść jest ciekawa, ale mnie osobiście denerwuje pewna nieciągłość w rymach. pozdrawiam
kasiaballou Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie poruszył, nie zapadł w pamięci - niestety pozdrawiam kasia.
Joka Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Załączam dociekliwym komentatorom wierszowaną podpowiedź :) „Mama” Patrzyła na nas z miłością, za ręce prowadzała, karmiła nadzieja, ufnością; lekcje wieczorem sprawdzała. Czasami czytała nam bajki, czasami przez nas płakała. Wierzyła, że wszystko się uda. Na lepsze czasy czekała. Badała błękitnym wzrokiem nasze pragnienia, marzenia, w smukłych ramionach trzymała swoje najskrytsze pragnienia. Liczyła nam dni i miesiące od chrztu do komunii, … wesela… zawsze umiała sprawić by była prawdziwa niedziela. Często bywała smutna, głowę w poduszkę wtulała, nie wszystko chciała nam mówić; a może też… nie umiała… Lecz to nieważne! Ważne, że była! Przed każdym deszczem nas ochroniła… Teraz brakuje mi niestety jej ciepła, wzroku oraz głosu, i kosmetyków w toaletce i na grzebieniu siwych włosów… Tylko w albumie odnajduję cień jej spojrzenia, twarz tą samą… Czemu Cię nie ma? Mamo! Dziękuję za wszystkie uwagi. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi