zak stanisława Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 nie pytasz jak się mam - mam się jak kura znoszące złote jajka nigdy nie zobaczą światła tak się mam - czyli dobrze wpasowana w elementarz rzeczywistości z kłopotami które bardziej są związane z moim ja niż posiadanie materialne jak Marta chcę nawet Boga dopasować do swoich planów by wszystko mieć pod kontrolą bo moja równowaga jest bardzo krucha zasłania braki gdy świat nie chce uznać moich wysiłków sumienie nie wyrzuca mi wprawdzie zbyt wiele ale to mnie jeszcze nie usprawiedliwia z wątpliwości więc usilnie staram się o królestwo Boże i Jego sprawiedliwość a wtedy wszystko będzie mi dane?
Lena Achmatowicz Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 wywal interpunkcję:) "bo świat nie chce uznać moich wysiłków" dobre:)
zak stanisława Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 i tyle? reszta możetbyt?
e-m-e-m Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 i angielskie czasowniki z przyimkami i phrasal verbs tyż
zak stanisława Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eeee e-m-e-m, powiedz po ludzku, bo nie kumam, ostanio mam zaćmienia "słońcowe" uściski
e-m-e-m Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eeee e-m-e-m, powiedz po ludzku, bo nie kumam, ostanio mam zaćmienia "słońcowe" uściski to był żart językowy, nieudany widać :P jest oki
zak stanisława Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eeee e-m-e-m, powiedz po ludzku, bo nie kumam, ostanio mam zaćmienia "słońcowe" uściski to był żart językowy, nieudany widać :P jest oki no tak dobry ale ja niestety nie znam angielskiego :( buuu ale miło że żart, :):): słoneczka radosnego!
teresa943 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 tak się mam - czyli dobrze wpasowana w elementarz rzeczywistości z kłopotami co bardziej są związane z moim ja niż posiadanie materialne mam podobnie...hehe / a na końcu? / zobaczy się / :) tymczasem radości -teresa
zak stanisława Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słowem uniwersalizm rzeczywistosci :P:) większość z nas tak ma? oby nie bylo tych kłopotów, życzmy sobie tereso! cmok
egzegeta Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Stasiu a co to znaczy "rónowaga" bo na pewno nie równowaga. Więc co? :)) Co do wiersza, na razie wtapiam się Pozdro
zak stanisława Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehe a dlaczego nie równowaga? lepiej runoiwaga:P ech' błędzieję' na starość serdecznie pozdrawiam Egze!
adolf Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przybyłem, przecyztąłem i... powiem tak. Treść mi bardzo przypała do gustu, taka, bo ja wiem: wewnętrzne spojrzenie peela na swoją postawę w życiu i jej analiza połącozna z krótką charakterystyką: w pierwszej strofie się przedstawia peel.peelka? i uzywa fajnego określenia nie pytasz jak się mam - mam się jak kura znoszące złote jajka nigdy nie zobaczą światła tak się mam - czyli dobrze Jak dla mnie dobra charakterystyka dla typowej osoby, bo ja wiem, która moigłaby się rpzycyznić dla swego szczęścia i poprawy ludkzosci, ale nieumiejętność dostosowania się do ładu skreśla ją., Bo sowje pomysły./idee - złote wciąż ukrywa jest jej i z tym źle - chciałąby się pochwalić, ale i dobrze, bo nie musi się przejmwoac nimi, ich powodzeniem: stąd taka średnie poczucie. Kolejno potwierdza peela, że elementarz rzeczywisotości - czyli zwykłe preoblemy dnia iszarego świata budująjej życie- jak każdego, tyle,że jej najbardziej szkodi brak pieniędzy. Chciałaby dopasowac swiat do siebiue - dlatego odnajduje siew wierze, wierząc, że modłami zmieni świat pod siebie. Stwierdza, że jest osobą która niemaco sobie zarzucić, ale mimo to nie umie się usprawiedliwić z tego szarego życia. To narazie tylke. Troche spłyciłem interpetację, ale czasu niezbyt mam, wiec powiem: podba mi się i treść i zamysł i metafory i opisy, któe budują dosc smutny obraze. Pomysły są, I strfoa przyciąga, forma trochę drażni, może by ją zmienić? ale ogólnie na plus. pozdr.
zak stanisława Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 nie pytasz jak się mam - mam się jak kura znoszące złote jajka nigdy nie ujrzą światła tak się mam - czyli dobrze wpasowana w elementarz rzeczywistości z kłopotami które bardziej związane są z moim 'ja'niż posiadanie materialne jednocześnie jak Marta chcę Boga dopasować do swoich planów i udawać że mam nad wszystkim kontrolę moja równowaga jest bardzo krucha zasłania braki gdy świat nie chce uznać moich wysiłków sumienie nie wyrzuca mi wprawdzie zbyt wiele wątpliwości ale to mnie nie usprawiedliwia więc usilnie staram się o sprawiedliwość królestwa bożego a wtedy wszystko będzie mi dane? a tak
adolf Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak lepiej, tak sadze.pozdr.
Piotr_Jasiński Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Witaj Stanisławo Pierwszą i ostatnią biorę w pierwszej wersji, choć w drugiej końcówka troszkę bardziej. Może zmieniłbym "bożego" na "niebieskiego". Środek jakby trochę mi nie pasuje ale to subiektywne odczucie więc nie próbuję nawet zmieniać. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 wooow Pitrusiu, jak dawno.... miło że pwadłeś, myslę że to nie bezprzypadek :P:P sieściska!Piotra
Piotr_Jasiński Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Nazmieniało się toszkę i mam nadzieję że nie jest to przypadek tylko permamentna obecność :) Miło że pamiętasz :) Ściskam również :)))))
Pancolek Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Fajne. Takie do przemyślenia, chociaż tęskno mi do Pani jesiennych wierszy ;p + Pancuś
Judyt Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 nie moja wola lecz(...) fajnie Stasiu, ciepłoniaście
Miłka Maj Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Witaj Stasieńku, jeszcze nie psze myślam wracam tylko do świata żywych garstka uśmiechów i podpis
Rekomendowane odpowiedzi