Tomasz_Biela Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 podglądam odbezpieczoną jaźń z pistoletem w dłoni On ośmiela się stać celując se w se-dno mrużąc oczy na odzew kiedy mało przyjemnej wytrwałości wkład herarchii nieistotnie przenośnej odstrzał opadł łeb Ojciec nasz miłosierny dogłębnie stracił życie (Diabeł wydziera dziurę powieką w potylicy) dogląda z krzyża jeszcze ruszajacych się padlin tropem ponad nie da się dziś chodzić
Rafał Różewicz Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 mógłby autor uzasadnić formę tekstu?:)
H.Lecter Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Tropu nie znajduję. Próba poetycka bardzo nieudana.
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie mógłby nie mam powodów by wyjaśniać dzięki /
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję uszanowanie/
Emu Rouge Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 są tu momenty zmuszające do zastanowienia. Jednak wersyfikacja i graficzny zapis jest dla mnie niezrozumiały. Razi 'mi' w pierwszym fragmencie, nawias z 'siebie' w dalszej części, ogolnie natomiast natłok myslowy i rzeczownikowy. Mozna się zgubić. Albo treść. Chyba wiersz wymaga szlifu w W lub P... pozdr Aga
Tomasz_Biela Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Zmiana / wiem że zupełna i burząca wpierwej tekst Dziękuję za komentarze/
teresa943 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Przyznam, że zaintrygował mnie ten wiersz. Szczególnie treść, więc pokuszę się o interpretację. Peel prawdopodobnie boryka się z prawdą wiary o śmierci Boga na krzyżu, zmartwychwstaniu i obecności w świecie diabła. Badając własne sumienie w świetle wiary, dochodzi do wniosku, że szatan istnieje nadal i stara się ugodzić jak najwięcej dusz; wciąż trwa walka i będzie ona trwała do skończenia świata, kiedy to diabeł (władca ciemności) straci swą moc.tropem ponad nie da się dziś chodzić Innym śladem nie da się iść przez życie. Zdaniem peela jest to właściwy trop. Ze względów formalnych głosować nie mogę, ale wiersz mi się podoba. Serdecznie pozdrawiam -teresa
Jerzy Szymochnik Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 Tomaszu Biela:jeszcze Pan zgubi ślad: węch straci i zabłądzi we własnym wierszu? Pozdr.b. J.S
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 coś mi tu nie gra, jakieś takie MN
Rekomendowane odpowiedzi