Vica Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 stoję na cokole naga bezbronna chciałabym uciec skryć się przed ich wzrokiem nie mogę nie pozwalają mi stanowię rozrywkę dla zabieganych przechodni samotna wśród tak wielu znajomych twarzy zawsze tak zapracowani znajdują teraz czas by zadrwić ze mnie szydzą z mej wrażliwości wtykają palce w me dziurawe serce tak pośpiesznie jakby bali się zarazy śmieją się z moich uczuć tak im odległych wszyscy młodzi doskonali piękni zimni twardzi niezwykle wytrzymali nieczuli obojętni któryś z nich dostrzega moje łzy wybuchają śmiechem sztucznym pustym pełnym ironii wśród nich dostrzegam starszą kobietę spotykają się nasze spojrzenia czuję jest taka jak ja inna lecz ona może jeszcze uciec niezauważona pośpiesznie ocierając mokre oczy jakby najgorszą zbrodnie popełniała
lubię latawce Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 w moim mniemaniu ten wiersz też jest inny przepraszam, ale nieczule wetknę palce w jego serce: jest mało oryginalnie, bardzo płaczliwie, drażni enter; ten wiersz chciał mnie wzruszyć, ale mu nie wyszło; znam takich przypadków bez liku już_znieczulony_przechodzień
Rachel_Grass Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 nienawidzę enteromanii, przedstawiania sytuacji według jednego, do kości startego schematu szlachetność vs. zło. a tutaj jest właśnie tak. nie dosyć, że nie jest to najlepsze zestawienie, to jeszcze wychodzi przy tym niewielka zgrabność językowa autora/ki, brak warsztatu. moja rada - czytać, komentować, komentować, czytać, komentować i czytać. pomoże.
marta_sawicka Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 A mi sie podoba tak czesto wlasnie wyglada prawdziwe uczucie wrazliwych ludzi .pozdrawiam .
Tova_Brink Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, prawdziwe na pewno, i wrażliwego też, ale to ma być wiersz, czy tylko "wyplucie" prawdy przez wrażliwego? nie ma tu nic poetyckiego, niestety :-]
Rekomendowane odpowiedzi