Karol Samsel Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 pamiętam że było ciepło i że zanim uderzyli mnie w twarz myli w łazience tweedową marynarkę przypominającą rozdarty dziób ibisa pomyślałem wtedy jak matka wyglądałaby w albie i w kolczykach zsuniętych z dwóch przekłutych bizantyjskich liczb przez moment chciałem znów być natanem światłoczułym natanem który otwiera drzwi sklepu bławatnego i wierzy że pan śmierć śpi w słoju z mandragorą potem wrzask rewolweru jak smuga z karbunkułów i wołanie o chłopca który przyszedł za późno z prawem morza w ręku 23.06.2008r.
H.Lecter Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Będę często wracał do tego wiersza - już dawno słowo nie smakowało mi tak bardzo...Dziękuję. Pozdrawiam.
ozon48 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 kursywa nie jest cytatem, jest pozostałością, albo raczej odrzutem:tweedowy ibis w albie bizantyjskich liczb i światłoczuły natan z mandragorą jakwrzask z karbunkułów z prawem morza mój wysublimowany intelektualizm zawiódł moje niesprecyzowane ego zawiodło mój smak poległ google wciąż działają zetka ma się dobrze stop
Karol Samsel Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Nawet nie wie Pan, Panie Lecter, jak miło coś takiego usłyszeć. Dziękuję:). ozon48, no wypunktował mi Pan całe moje metaforzenie;). Wiem, że nieraz przesadzam z nadrealizmem, zatem przepraszam. Rzeczywiście, czasami może się to odbić niemałą czkawką. I oby nie stop, bo zapraszam Pana następnym razem:). Pozdrawiam serdecznie.
ozon48 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie jestem Panem Ozonem, jestem [u]ozon48[/u] - proszę nie metaforzyć nickiem
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 bardzo mnie zaciekawił jest bardzo dobry nie wymusza ani krzty nie rozkazuje jest poezją prawem morza gratulacje MN
Karol Samsel Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Dziękuję. Serdecznie.
Karol Samsel Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Dziękuję. Kłaniam się bardzo, bardzo nisko:).
Michał_Kućmierz Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Panie Karolu, daję plusa i pozdrawiam.
Karol Samsel Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Dziękuję, Panie Michale. Plusa przygarniam z niekłamaną radością;). Pozdrawiam ciepło.
JacekSojan Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 co za plastyka! chodzi się między słowami jak po przestronnych pokojach; piękny wiersz; "prawo morza" szuka swojego wyjaśnienia - formuła otwarta jak encyklopedia; J.S
Karol Samsel Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Serce się raduje, Panie Jacku, z powodu takiego komentarza:). Dziękuję. Miłego wieczoru.
Rekomendowane odpowiedzi