Wałodzia Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 skrzypce leżały tu przede mną zaplanowane w każdym dźwięku c d e f g a h c’ nigdy pierza nie poczułem dobrze wychodzi mi chałtura gwałt strun błękitnych w chłopskich łapach może ktoś wrzuci w kapelusik miedziany grosz zamilknie dramat troska silniejsza od rutyny od lat pasywne końskie włosie ultradźwiękowy falset winy przestał tu igrać z czułym nosem a nos wykichał piątą linię zwiniętą chustkę zwinął w klucz przewiązał na nim pięciolinię kolejny talent przeżył pucz nie wszystek umrę pozostawiam odbitki palców pot spod brody… futerał dowód nierzeczowy w sprawie z powództwa niezdolnego gdzieś na wokandzie nieprzyjętych
Bernadetta1 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 jak dla mnie...bardzo:)...pozdr.
zak stanisława Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 .... "troska silniejsza od rutyny od lat pasywne końskie włosie ultradźwiękowy falset winy przestał tu igrać z czułym nosem a nos wykichał piątą linię zwiniętą chustkę zwinął w klucz przewiązał na nim pięciolinię kolejny talent przeżył pucz nie wszystek umrę pozostawiam odbitki palców pot spod brody… futerał dowód nierzeczowy w sprawie z powództwa niezdolnego gdzieś na wokandzie nieprzyjętych" ta częśc siepodoba ( i tak bym dla nabrania oddechu) serdecznie!
Wałodzia Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmienić zatem pierwszą zwrotkę czy całkowicie o niej zapomnieć?
Baba_Izba Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Poddaję pod rozwagę taki układ - z uwzględnieniem wersji Stasi: "skrzypce leżały tu przede mną zaczarowane w każdym dźwięku troska silniejsza od rutyny od lat pasywne końskie włosie ultradźwiękowy falset winy przestał tu igrać z czułym nosem a nos wykichał piątą linię zwiniętą chustkę zwinął w klucz przewiązał na nim pięciolinię kolejny talent przeżył pucz nie wszystek umrę pozostawiam odbitki palców pot spod brody… futerał dowód nierzeczowy w sprawie z powództwa niezdolnego gdzieś na wokandzie nieprzyjętych" Serdeczności, pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Popieram wersje Stasi i Baby Izby; zawierają wszystko, co potrzeba. Warto przemyśleć... Serdecznie pozdrawiam -teresa
Wałodzia Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Dziękuję za wszystkie wskazówki.
adolf Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak dla mnie dobry wiersz co prawda na muzyce się nie znam i mam jakieś mgliste wyborażenie to jednak ładny obraz budujesz: fajnie wykorzystałeś elementy do wytowrzneia ładnego obrazu ;) podoba się, puetna też ładna, ale: nie wszystek umrę pozostawiam odbitki palców pot spod brody… troche oklepana, mnie się z Miłosza wierszem kojarzy. Może tylko ja wyszukuję problemów? podoba się ;) pozdr.
Wałodzia Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak dla mnie dobry wiersz co prawda na muzyce się nie znam i mam jakieś mgliste wyborażenie to jednak ładny obraz budujesz: fajnie wykorzystałeś elementy do wytowrzneia ładnego obrazu ;) podoba się, puetna też ładna, ale: nie wszystek umrę pozostawiam odbitki palców pot spod brody… troche oklepana, mnie się z Miłosza wierszem kojarzy. Może tylko ja wyszukuję problemów? podoba się ;) pozdr. Miłosz? Takiej frazy w jego wierszach akurat nie spotkałem. Chyba, że mowa o samym: "nie wszystek umrę", wykorzystywanym w wielu, wielu wierszach i tu faktycznie zachodzi ryzyko oklepania. Przemyślę to jeszcze. Dzięki, że wpadłeś.
Rekomendowane odpowiedzi