Marusia aganiok Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 logika jak współtworzenie wizji własnych ścian wciąga choć nie zajmuje miejsca każdy obrazek znajdzie ramkę i haczyk na którym powieszony zachwyci światlo rozproszy się na powierzchni z czasem wydobędzie niestałość barwy zmienią odcień a treść zostanie jak na początku bez wyrazu
zak stanisława Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 każdy obrazek znajdzie ramkę i haczyk na którym powieszony zachwyci oj, tak, to dobre!!!!! cmok
M._Krzywak Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 "światlo zatańczy" - wrrrrrrrrrr
Espena_Sway Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 wiersz spójny i ciekawy. swoją drogą pierwsza zwrotka najsŁabsza, może warto by ją usunąć? pozdrawiam plusowo Espena :)
Lady_Supay Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 dla mnie pierwsza zwrotka może zostać, ew. można by ją trochę odchudzić. a z tym światłem, to może "rozproszy się na powierzchni"? jedno słówko, a może wnieść dodatkowe znaczenie. Słońca!
Goya Abramowicz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zmiana odcieniu barwy zmienia treść, ot choćby niebo. Niebieski odcień -pogoda, odcień intensywniejszy wpada np w granat , a to już chmurne niebo ;) Trochę nielogiczny ten wiersz. Pozdrawiam ;)
allena Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdy Autorka zmieni tak, jak sugeruje Lady, będzie ok jak dla mnie:) a.
Pancolek Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ciekawe, Marusiu :) Dałbym plusa, gdybym mógł. + Pancuś
Mr.Suicide Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Myślę, że podmiot liryczny jest myślicielem, czy wręcz filozofem Choć nie ujawnia się bezpośrednio w tekście, można przyjąć, że przedstawione poglądy należą do niego Tematyka wiersza jest egzystencjalno - refleksyjno - filozoficzna W strofie pierwszej mowa o logice /jej podstawy zawdzięczamy Arystotelesowi/, na której opierają się niemal wszystkie poglądy filozoficzne /warto jednak pamiętać o rozgraniczeniu teologii od filozofii/ W każdym razie peel uznaje logikę za aksjomat egzystencji; jest ona wpisana w istnienie W zwrotce drugiej można posądzić podmiot liryczny o przywoływanie determinizm, bowiem mówi on, że wszelkie zjawiska prędzej czy później przybiorą należytą formę i znajdą dla siebie miejsce Trzecia strofa mówi o przemianach, jakie opcjonalnie zajdą w przyszłości Prawda, czy jakieś inne istotne terminy co najwyżej zmienią swoje kształty, ulegną metamorfozie, ale ich istota wciąż pozostanie Aż w końcu wszystko zatoczy swoje koło i powróci do punktu wyjścia Nawet ciekawy tekst, tym bardziej, że uwielbiam tematy filozoficzne Nawet przyzwoicie warsztatowo Widzę poza tym, że nie tylko mnie przypadł do gustu Cóż, pozostawię jedynie prowizorycznego plusa :P Pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 przeważają argumenty "za"
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i jest mi bardzo miło:)))) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niesamowity komentarz tym bardziej, że pierwszy raz u mnie:)))) Bardzo dziękuję i cieszę się:)) Pozdrawiam pięknie:))) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, i smutno, że nie możesz, ale czas pracuje i myślę, że może kiedyś też będziemy mogli oceniać:))) pozdrawiam pięknie i bardzo dziekuę:))) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdy Autorka zmieni tak, jak sugeruje Lady, będzie ok jak dla mnie:) a. :) Autorka pozmieniała i dziękuje pięknie:))) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, i nawet w przytoczonych wywodach, tak czy siak niebo pozostanie niebem:))) Pozdrawiam pięknie:)))) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za sugestie; są dobre i skorzystałam:))) Pięknie pozdrawiam:))) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuję z komentarz i bycie w moich "prożkach":))) Zapraszam znowu:))) Pięknie pozdrawiam:))) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję i cieszę się, że wyłowiłaś "coś dla się" :)) Pięknie pozdrawiam:))) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki i już można może miałłłłł, bo przestało tańczyć:)))) Pięknie pozdrawiam:))) Ma.
Marusia aganiok Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za "za", bo to chyba dużo??? Pięknie pozdrawiam:)))) Ma.
Rekomendowane odpowiedzi