Tali Maciej Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 kruchy pejzaż i wspomnienie obraz w sepii czerń i cienie cienki kontur rzęs i brwi henny połysk włos się lśni a już widzę fizjonomię myśli łapię słowa gonię chwytam zdania wręcz gotowe ile jeszcze wciąż się głowi- ę smak pozostał na mych ustach a w literach treść wyłuszczambliel się nie smuci ani weseli tylko się biel- i uparcie mówię do niej że jest biała na papierze jest czysta głucha jest doskonała obrazem ekspresji czy as w rękawie jest kropką nad i
JacekSojan Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 ładnie się droczysz z wyobraźnią; a i sposób prowadzenia myśli - osobliwy, zajmujący; kosekwentny i sensowny - to znaczy - uzasadniony; mnie się tu "wyłuszcza" obraz jakiejś kalekiej na głuchotę "dziewicy" ("biała - czysta-doskonała" ) - ale z dziewicami już tak jest, że trwają w głuchocie tylko do czasu... J.S nie wiem tylko, czy rezygnacja z rytmicznego zakończenia jak było na początku - to trafna decyzja - doprawdy, nie wiem... J.S
adam sosna Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 całość bardzo tylko w jednym miejscu przeczytałem inaczej: smak pozostał na mych ustach -> smak mi został
allena Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 trzykropek w końcówce do "wyrzutu":) a.
HAYQ Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo podoba mi się zabawa słowem, jednak miejsce (o którym za chwilę) bardziej bym zrytmizował, żeby wyodrębnić doskonały zabieg z "i", dzięki czemu stanie się - to "i" jeszcze wyrazistszym elementem wiersza. Ale mogę się mylić, bo w końcu jednak to "i" zauważyłem :) Pozdrawiam.smak pozostał na mych ustach a w literach treść wyłuszczam biel się nie smuci ani weseli tylko się biel- i choć uparcie mówię że biała i - na papierze jest czysta głucha obrazem ekspresji doskonała i brakuje tylko kropk- i
Bernadetta1 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 podoba mi się:) bardzo... pozdr.
Tali Maciej Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Jacku za odwiedziny i obecność pod wierszydłem takie są już te dziewczęta że raz gorycz później mięta raz są głuche na twe słowa raz gadają że aż boli głowa p.s zakończenie rzeczywiście w całkiem innej rytmice, ale problem w utrzymaniu polegał na konstrukcji, na kręgosłupie z którego zbudowany jest wiersz, ale może uda mi się coś -gdzieś - kiedyś pozmieniać pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sugestię pozostawię do przemyślenia na później pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak jest(-:
Tali Maciej Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo podoba mi się zabawa słowem, jednak miejsce (o którym za chwilę) bardziej bym zrytmizował, żeby wyodrębnić doskonały zabieg z "i", dzięki czemu stanie się - to "i" jeszcze wyrazistszym elementem wiersza. Ale mogę się mylić, bo w końcu jednak to "i" zauważyłem :) Pozdrawiam.smak pozostał na mych ustach a w literach treść wyłuszczam biel się nie smuci ani weseli tylko się biel- i choć uparcie mówię że biała i - na papierze jest czysta głucha obrazem ekspresji doskonała i brakuje tylko kropk- i propozycja interesująca, na pewno do przemyślenia, aczkolwiek jak już pisałem w odpowiedzi Jackowi, jakakolwiek zmiana w konstrukcji strof rozkłada na łopadki koncepcję wiersza, więc pewnie sugestie wykorzystam przy kolejnej wersji, bo tak prawdę mówiąc to już jest trzecie bądź czwarte podejście do tego tekstu, może coś-gdzieś-kiedyś pozmieniam pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi