JacekSojan Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 gdybym wiedział nie byłoby spotkania na dworcu nie usłyszałbym lipca pod twoją głową w trawach ani śmiechu podpalającego las nie napełnił dłoni żywą bielą a uszy gadającą jak tam-tamy krwią gdybym nie znał twojego imienia w imię czego wzywałbym wiatr na Pośredniej Grani i dla kogo szukałbym słowa w wodospadach zdziwienia że tak można jak cień i drzewo goryczka i mech gdybym wiedział że słowo to kamień dużo większy niż Krywań tamtego roku nie przyszedłbym po Ciebie na dworzec pytasz – jeśli nie tam to gdzie - na intensywny kurs tańca dla narzeczonych i nie po to by tańczyć ale grać na trąbie
Stefan_Rewiński Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Gra na trąbie, to je ono!
HAYQ Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Wiersz mi się podoba, jedynie w pierwszej - trochę za dużo "bym, łbym, łyby się". Rozumiem, że trudne do uniknięcia, ale jednak myślę, że warto (o... właśnie;) "byłoby" coś z tym zrobić, bo wiersz dobry. To pod spodem to może licha próba, ale to tak na szybko. Pozdrawiam.gdybym wiedział nie poszedłbym na dworzec na spotkanie lipca nie usłyszał pod twoją głową w trawach ani śmiechu podpalającego las dłoni nie zapełnił żywą bielą a uszu gadającą jak tam-tamy krwią (gdybym wiedział)
Beenie M Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 ja tak nieśmiało za HAYQ :) a może coś w ten deseń: gdybym wiedział nie byłoby spotkania na dworcu dźwięku lipca pod twoją głową w trawach ani śmiechu podpalającego las dłonie nie napełniłyby się żywą bielą a uszy gadającą jak tam-tamy krwią (gdybym wiedział)
BARBARA_JANAS Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Temat tekstu zdążył opalić się słońcem, za to wykonanie bardzo na tak, a końcówka super. Zapytanie do autora następujące; czy aby nie powinno być : "na intensywnym kursie tańca dla narzeczonych" ?, a najlepiej bez słowa "intensywnym". Serdeczności.
JacekSojan Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 HAYQ; Beenie M.; tak, zmiany konieczne, dziękuję za sugestie - coś z tych pomysłów wybiorę; dziękuję! :) J.S Stefan Rewiński.; nie zawiodłem się - zawsze od razu do sedna! dzięki - J.S Barbara Janas.; odpowiadam: pada pytanie, gdzie - jeśli nie na dworzec; w odpowiedzi: "na intesywny kurs..."; poszedłbym... zatem? - pozdrawiam! J.S
adolf Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobry. tylko puenta nie podeszła, może za stromo? ;p najbardziej przemówił poczatek i : gdybym nie znał twojego imienia w imię czego wzywałbym wiatr na Pośredniej Grani i dla kogo szukałbym słowa w wodospadach zdziwienia że tak można jak cień i drzewo goryczka i mech ciekawy ten nasz peel. Trzeba przyzbnać że opisy i metafory wyszły ci, ekspresywność też, choć.. zdaję mi się, że puenta trochę ją psuje, ale to takie moje zdanie: niby taki zwrot ma być w wierszu i takie konceptyczne zadziwienie czytelnika, może by jednak z tego zrezygnować na rzecz puenty podsumowującej ten wylew uczcuiowy pozdr.
JacekSojan Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 wersja II za górą milczenia gdybym wiedział nie byłoby spotkania na dworcu nie usłyszałbym lipca pod twoją głową w trawach ani śmiechu podpalającego las dłoni nie napełnił żywą bielą a uszu gadającą jak tam-tamy krwią (gdybym wiedział) gdybym nie znał twojego imienia w imię czego wzywałbym wiatr na Pośredniej Grani i dla kogo szukał słowa w wodospadach zdziwienia że tak można jak cień i drzewo goryczka i mech gdybym wiedział że słowo to kamień dużo większy niż Krywań tamtego roku nie przyszedłbym po Ciebie na dworzec pytasz – jeśli nie tam to gdzie - na intensywny kurs tańca dla narzeczonych i nie po to by tańczyć ale grać na trąbie
allena Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 "grać na trąbie do tańca" wielką sztuką się zdaje:) a.
JacekSojan Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wielką; ten taniec gdzie konieczna jest trąba nazywa się dance macabre! :) J.S
H.Lecter Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Doskonałe połączenie liryki i ironii uczynione wprawną ręką. "Gdybym wiedział" w nawiasie - nie jest niezbędne, pozatym nie widzę konieczności zmian. Czytałem z dużą przyjemnością. Pozdrawiam.
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 cynizm w najlepszym wydaniu ;) zdrówko Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi