zak stanisława Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 w życiu nie wykpisz się łzą naiwną jak wiara w antycznego herosa strącisz kroplę rzęsną w gorący jeszcze kubek dłonie na nim zaciśniesz zbyt mocno zapomnisz
adam sosna Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 nie znam się na poezji dla mnie to poezja :)
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 w życiu nie wykpisz się łzą naiwną jak wiara w antycznego herosa strącisz rosę rzęsną w gorący jeszcze kubek dłonie na nim zaciśniesz zbyt mocno zapomnisz / może taki zapis był wcześniej ale poza tym nic nie uwiera mało jak na ciebie więc potraktuję to jako eksperyment lekki ale złudny / przywołujący o ocalenie pozdrawiam. /
IN Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba rosę podmieniłabym na kroplę czytam i czytam... i nie mogę się naczytać skondensowany emocjonalnie cmok, :)))
Marlett Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Stanko! Wiersz ma gorzkawy smak:) Serdeczności.
zak stanisława Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 no i proszę dałąm toto i se myślę ale będzie jazda, oskarżą mnie o niejasność i tede, a tymczasem- niespodziewajka :P miło mi jak cholera, Sosen nie znasz sie ? a to mi nowina :P:P Tomku- ale mnie znasz- własnie tak było i chciałam dac inaczej jako zaprzeczenie np:- w życiu! nie widziałam takiego cudu- :P Inko, no dobra, kropla lepsza, Marlett, ano ma Stef, ooo to siemówi do kupy ?:P:D czy na kupe? dzięki kochani i..... kfiatek dla WAS! ____§ _______§§____§§ § ____§_§§§§__§_§§§§§§ _____§§___§§___§____§ ______§§§_§__§___§__§§ ______§§§§____§§__§§§§§§ ______§§§§§____§§_§__§_§_§ ______§§§§§_____§§___§§__§§ ______§§§§§_____§____§__§_§ ______§§§§§_____§___§____§ ______§§§§§§___§___§ _______§§§§§___§_§ _________§§§§§_§§ _$$$$$______§§§§ __$$$$$______### ___$$$$______## ____$$__#____# _________#___# _____$$$_#_#_# ____$$$$$__#_# ___$$$$$$___#________$$$ ____$$$$____#_____#__$$$$ _____$$____#___#____$$$$$$ ______$___#__#_______$$$$ _________#_#__________$$ _________##____________$
HAYQ Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Dobry wiersz i świetna przerzutnia rozbudowująca puentę. Pozdrawiam :)
zak stanisława Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D siepozdrawia HAYQ
H.Lecter Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Tytuł obiecywał wiele ale skończyło się na notatce poetyckiej.To dopiero pomysł na dobry wiersz.Na szczęście nie muszę "kadzić". Pozdrawiam.
HANIBALL.L Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wykpisz się łzą dłonie na niej zaciśniesz mocno zapomnisz czuję, mógłbym zapomnieć....
zak stanisława Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widzisz, mysle tak samo, dzięki za szczere słowa!!!!! myśle nad cd,
zak stanisława Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wykpisz się łzą dłonie na niej zaciśniesz mocno zapomnisz czuję, mógłbym zapomnieć.... Haniballu, niezle to wyszło, przyjemna miniaturka :D
Mr.Suicide Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Śliwki w malarstwie, w motywie vanitas są symbolem erotyzmu, zatem ich suszona wersja może oznaczać koniec pożycia, czy coś w tym guście Niestety nie udało mi się niczego więcej doszukać Poza tym myślę, że tytuł nie jest odniesieniem do tegoż motywu Aczkolwiek suszone owoce często stosowane są w celach leczniczych Jakkolwiek - podmiot liryczny poucza, jest bardzo doświadczony, a także inteligentny Ton jego wypowiedzi jest po części moralizatorski, ale wyczuwa się weń również ciepło, otuchę, wsparcie, jakby słowa, które wypowiada, były kierowane do bliskiej osoby Chociaż nie wykluczam, że mówi na temat swoich przeżyć W każdym razie tekst jest o zmaganiach z cierpieniem /które tak naprawdę jest odwiecznym towarzyszem człowieka/ Peel mówi, że przy trudnych chwilach należy być silnym, nie poddawać się, starać się wypatrywać nadziei, walczyć z bólem, a kiedyś na pewno on przeminie Tekst jest niewątpliwie o wymowie uniwersalnej Mamy weń przedstawiony sposób na walkę ze smutkiem, trwogą Nie wiem jednak czy to nie za mało /szczególnie jak na Ciebie, Stanisławo/ W każdym razie jest zwięźle, warsztatowo w porządku Myślę, że można by odkryć jeszcze wiele ciekawych możliwości zapisu wiersza, ale aktualny jest wg mnie przyzwoity i nie zdziwiłbym się, gdyby został Musisz mi jednak wybaczyć, że powstrzymam się tym razem od oceny całokształtu Nie mam pewności czy mnie przekonałaś /może to mała ilość snu ostatnimi czasy/ Pozdrawiam
Ewa_Kos Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ja (sądząc po tytule) nabrałam pewności, że tym razem suszone śliwki będziemy zrywać z drzewa bez zbędnej pracy i wydatków - a wszystko na to wskazuje że tak będzie a wierszyk mi mówi, że jak gorące zaciśniesz to na pewno się sparzysz, po czym wyciągniesz albo i nie wnioski na przyszłość:)) pozdrawiam z Kosowa:)) Cmoki!!!
zak stanisława Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Mister ładnie- jak zawsze, i sieciesze ze odczytałeś nawet te suszone śliwki,po prostu starzejemy sie, a rozumku za grosz:P u-ściski Mister Kosie i TO JEST TO!!!!!! cmokam kosy w nosy, nareszcie jesteś!!!!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi