Kasia_Szymańska Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Organizm pani rozregulowany, że z cyklu na cykl trudniej opanować komórek grymas, a rytm rozszalały po kościach się rozchodzi. Bo tak, droga ma córko, czerw cię toczyć będzie całą, nim Bogiem sobie życia nie ułożysz, nie wpiszesz w ciąg pacierza. Tak pomału, kochana, co dzień o tej samej porze do siebie wracaj. I coś napisz wreszcie jak kiedyś, gdy się miało sto powodów, by w ryzie tekst utrzymać. Uśpić w wersie. Powiedzieć: życia więcej niż zachodu.
Michał_Kućmierz Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Ten Twój czerw sprawił, że bardziej kocham "Padlinę" Baudelaire'a, a to już jest kopniak w "organizm tej pani"... zdrówko M.
Korczak Krzysztof Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Podoba mi sie.Ma cos w sobie .Na razie trudno mi to ujac.Czekam na nowe wiersze.
Baba_Izba Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Jak można wywnioskować z komentarzy; czasem podmiot liryczny zaczyna żyć własnym życiem. Uważam, że to wielki PLUS dla wiersza! Drugi plus ode mnie za szukanie i znajdowanie tematów, wybiegających poza ramy: "ja kocham cię, ty kochaj mnie", choć nie mam nic do (nawet lubię) - dobrych wierszy o miłości. Z pozdrowieniami - baba
Jimmy_Jordan Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 O! Jest i Kasia! długo, oj długo Cię nie widziałem, więc słownie tulę. wiersz troszkę poszatkowany, ale w odniesieniu do stanu PL jest to zrozumiałe. Bardzo mi się podoba a i puenta wyraźna, jak trza! zdrówko Jimmy
Olesia Apropos Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 pozdrawiam koleżankę z korytarza /koleżanka z korytarza
Michał_Zawadowski Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 witam, ja tak z ciekawości zajrzałem po dłuższej przerwie widząc w jakimś sensie znajome nazwisko:) sam wiersz nie w moim typie co do sposobu pisania, ale co do przesłania, jak najbardziej. pozdrawiam, z
Rekomendowane odpowiedzi