H.Lecter Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 powiedz jak to jest kiedy mi powiesz że mnie nie ma jest jak w starej Antwerpii w porze kwitnienia akacji to znaczy jak nie wiem nigdy nie byłem w Antwerpii nie wiem czy kwitną tam akacje
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 H.Lecter! Peel posłużył się dialogiem myśli. Akacje w naszych parkach równie pięknie pachną:)) PozdrawiaMy.
H.Lecter Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "kiedy mi powiesz/że mnie nie ma" - to nie jest "nasz" park.To park nieznany,ostateczny -można go sobie tylko wyobrażać.Dzięki piękne za wizytę.Pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 krótkie, urywane słowa. nastrój żalu, rezygnacji, ale nie tym razem. nie mam pomysłu, co dalej stworzyć. dla mnie zawarłeś tu za mało myśli (czyt. pomysłowych fraz). zarys emocji wyraźnie widoczny, ale mało subtelny. pozdrawiam.
Rafał Różewicz Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 intryguje. ale malutkie skojarzenie z Wojaczkiem "mnie nie ma" ale liczy się kontekst, dobra miniaturka. Jestem ciekaw, od kiedy Pan pisze:) Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki ,że zajrzałaś.Pozdrawiam serdecznie.
H.Lecter Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Rafale.Od kiedy piszę ?...lepiej nie pytaj,bo wyląduję w muzeum.Pozdrawiam.
Coolt Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 jest tak jak w starej Antwerpii --- po co to tak? jest jak ... nie wystarczy? trochę dużo powtórzeń, jak na tak krótki tekst: 3 jaki, 2 jesty ja bym tak widział pierwszą cząstkę:powiedz jak to jest kiedy mnie nie ma ogólnie ciekawe, choć moja interpretacja tego utworu jest dość uboga i zawiera się w: nie dowiemy się co jest po śmierci, dopóki nie umrzemy Pozdrawiam ciepło Coolt ps. tytuł bardzo intrygujący
zak stanisława Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 powiedz jak to jest kiedy mi powiesz że mnie nie ma właśnie wybrałam, to co przedemną zrobil Colt, też tak to widzę, dobre powrównanie do Antwerpii, ja nie wiem jak jest w Antwerpii, więc skąd mam wiedzieć jak będzie, kiedy cię nie będzie... taka mysl, siewidzi :D dobry wiersz i wcale mu nie trzeba dopowiedzeń :D
adolf Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 a moze lepiej tak: powiedz jak to jest kiedy mi powiesz że mnie nie ma jest tak jak w starej Antwerpii w porze kwitnienia akacji to znaczy jak? nie wiem nigdy nie byłem w Antwerpii nie wiem czy kwitną tam akacje co do wiersza: podoba się bardzo. Piersza strfoa przemawia najbardziej. pozdr.
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 -lubię wiersze dotykające granicy. pierwszy wers....bardzo. całość...jednak niedosyt. sup
H.Lecter Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak - rzeczywiście niepotrzebne.Jaki i jesty zostawiam - ma brzmieć kolokwialnie a nie ładnie.Interpretacja oczywiście trafna - to jest prosty wierszyk,na prosty temat.Dzięki serdeczne za wizytę.Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za ciepłe słowo.Pozdrawiam równie ciepło.
Baba_Izba Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 peel zakręcił, pomieszał, ale logiczne jest to rozumowanie. Teraz nawet może funkcjonować takie powiedzenie; to "coś" podoba mi się jak "stara Antwerpia w porze kwitnienia akacji"?! Pozdrawiam - baba
H.Lecter Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Było by bardziej "wierszowato" a zależało mi na zachowaniu klimatu rozmowy.Cieszy bardzo,że się podoba.Pozdrawiam serdecznie.
H.Lecter Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może innym razem będzie lepiej.Dzięki za wizytę.Pozdrawiam serdecznie.
H.Lecter Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem za - chociaż mam nadzieję,że nie dotyczy to mojego wiersza.Dzięki babo,pozdrawiam ciepło.
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Wiersz jest ciekawy+, 3 pierwsze wersy bym przemyślał, pozdrawiam, Stefan.
H.Lecter Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej już nic nie wymyślę.Dzięki,Stefanie.Pozdrawiam.
hipokrytka Opublikowano 23 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2008 czytam, czytam i ciągle mało... pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi