zak stanisława Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 złodziejskim fachem wkrada się w każdą szparę niedoskonałości pomiędzy odbicie oka duszy jasne strony naszej młodości * ręce przed siebie szeroko oczy- perwersja cieni z tobą się droczy za krokiem krok wychodzisz i klniesz bo co widzisz mrok
lubię latawce Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, druga strofka genialna! zaraża wieloznacznością pozostałe partie tekstu :) tylko 'mrok' się dwa razy wziął przypałętał :P ale jest good :) angie
zak stanisława Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 tego pałętającego się wyciapałam i jak teraz? kochany latawcu? :):):)
lubię latawce Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 hehehe lepiej (chociaż jak dla mnie wystarczyłaby samiuteńka "perwersja", ewentualnie "zła wersja" ciemności) :PP no ale nie mogę tak powiedzieć - "prawy palec tego wiersza jest brzydki" - nie chcę grzebać i akceptuję jak jest a-cmokam :*
zak stanisława Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 a co tam, jak palec brzydki to go ciach! :*
Nessa Isilra Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Bajerancko perwersyjny. Dla mnie pierwsza taka och, ach, że nawet mojej interpretacji przedstawiać nie będę:D a druga faktycznie ma w sobie bakcyla. dygusiam, Kaś:)
zak stanisława Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Kaś, z dygusiem? :P dobra Kaś, miło mi kASIU ŻEŚ WPADŁAŚ:):*
Nessa Isilra Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 oczywiście dzisiaj nóżką dygusiam:) na dygi czółkiem już za późno:D
zak stanisława Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :):) czółkiem na motyla? siepozdrawia Kasię
Marusia aganiok Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 ojejku to coś dla mnie - bez marudy se wzięłam do ulu:)) chociaż ten krok, ten krok to się kojarzy, że heeejjj!! Pieknie pozdrawiam:)))
Nessa Isilra Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :):) czółkiem na motyla? siepozdrawia Kasię MOżna tylko na motyla należy mieć wnętrzności puste, żeby się dobrze wznosić i opadać:) z tej strony się salutuje:)
zak stanisława Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. znaczenia naznaczeń- też nada :P :)
Baba_Izba Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 tak, znacznie później "na światłach" - "krok za krokiem", a potem? Znowu mrok! Fajniutko spostrzegasz, jeszcze lepiej ujmujesz w wierszach Steniu. Bardzotomisię, ściskam - baba
Marusia aganiok Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba sie wygłupilam znowu?
teresa943 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Bardzo wieloznaczny i daje do myślenia; ciemność i mrok kojarzy mi się z niemożnością widzenia przyszłości, znamy tylko to, co za nami, przed nami ciemność (wyciągnięte ręce czyli do przodu po omacku)... Serdecznie pozdrawiam -teresa
zak stanisława Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Marusiu, skadże jak tak mozesz mysleć, każda interpretacja to punkt dla autora, dobrze jak jest wiele :P Babo, mrok jak złodziej wkrada sie w każdy kąt :P No a Stef- normalka zawsze po 'mensku' spostrzega te sprawy :P tereso, niezle, intuicja cię nie zawodzi serdeleczki slę dla wszystkich, miłych snów!
Judyt Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 fajnie napisane, że się droczy aby nie ulegać pokusom a po omacku to nic da się -schodek się ułożył:) pozdrawiam ciepłoniaście
Mr.Suicide Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 termin perwersja sam w sobie jest już nacechowany raczej negatywnie. w połączeniu z 'mroczną stroną' sprawia wrażenie doskonałej harmonii emocji o bynajmniej niepozytywnym wydźwięku. myślę, że dwa pierwsze wersy stanowią niejako podkreślenie myśli zawartej w tytule, dlatego je pominę. w każdym bądź w strofie pierwszej mówi się o przenikaniu tego chmurnego i groźnego elementu ludzkiej egzystencji i jego świadomości. w drugiej części tekstu mamy dokładny opis poczynań owej mrocznej strony. i, co ważne, utrzymany w humorystycznej tonacji. świadczy to o dość ironicznym, zdystansowanym, czy prześmiewczym podejściem peela do sytuacji :) w zasadzie mnie tekst przekonuje. jest dość zgrabnie i zabawnie /jak na taką mhhroczną tematykę (sic!) ;)))/. myślę, że pozostawienie pozytywnej oceny powinno mi przyjść swobodnie. + o! jakże łatwo poszło :)))) pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi