Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 i znowu zdarza się tak że mam na kolanach Nadziejkę zwiniętą w szczelny kłębek by nie dać się dotknąć światu wiesz, mruczy jak kot, bo jest kotem zachwycić się umie piórem na chodniku wpatrywać się w liść godzinami umie i tylko ja pojąć nie potrafię jak może być tam, gdzie jej nie ma na moich kolanach senna Nadziejka odkryła niedawno podwórko i ma tą przewagę nade mną że czuje i widzi, co ja zapomniałam bo gdybym pamiętała, serce by mi pękło na pół w pręgowanym niebie śni Nadziejka jasne twarze Boga w świetle starej, sinej lampy, co mruga ufa, przecież śpi mi na kolanach [sub]Tekst był edytowany przez Agnieszka_Gruszko dnia 09-06-2004 09:44.[/sub]
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pamietała => ę luźny, przyjemny wierszyk, bardzo ładnie opisujesz Twą Nadziejkę, parę słów może i zbędnych, ale odbiera się przez to wrażenie, jakby to wszystko opowiadała mała dziewczynka z kotkiem na kolankach i chyba o to mniej więcej chodziło. Aha, nie wiem czemu, ale nie za bardzo widzę tę siną lampę, wiem, że stara i mruga, ale świeci jakimś fioletowo-niebiesko-bladym światłem? O to chodzi? Bardzo podoba mi się natomiast pomysł z porównaniem nadziei do kotka :) Serdecznie pozdrawiam Natalia
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to opis sytuacji zupełnie realnej, Nadziejka to kot autentyczny, w dodatku bardzo znajomy :)
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no i co mi odbierasz me skojarzenia? no ja podejrzewałam, że kotek prawdziwy, ale przecież ot tak nie nosi imienia Nadziejka... :)
Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 racja- nie od tak poprostu. to bardzo ważny kot, kiedy odnosiłam go do domu, mogłam śmiało bratu powiedzieć: przyniosłam ci Nadzieję:)
Marek Ciućka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nadziejka o dwóch twarzach - kotek i nadzieja. Zgodzę się z poprzednimi komentarzami - bardzo sympatyczne i ładne. Ogromny + dla Ciebie ! [sub]Tekst był edytowany przez Marek Ciućka dnia 09-06-2004 11:34.[/sub]
Rekomendowane odpowiedzi