Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 jak piasek kwarcowy i śniegi gwiazd mrowie okruszków nad głową tych zmyśleń uznanych za grzechy bez drogi ruszamy na przeciw za ręce chwytamy się mocno tak będzie bezpieczniej o wiele i więcej przestrzeni nie zniesie niż kropla kropelki pół zgoła nas niesie słowami świat cały we łzach radości i żalu jest bardzo ułomny to pewne lecz ręce opuścić? nie sposób już rano śpiewamy we dwoje Marlett i Sosna
Judyt Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 bez drogi ruszamy na przeciw - superaśne, tak trzymać (tylko w tym utworze jakaś przekora, bo " bez" a razem) ciepłoniaście
Rafał Różewicz Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 nie wiem wydał mi się trochę dziecinny, a może miał tchnąć taką naiwnością? nie wiem..mnie nie ruszył:) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 nas niesie słowami świat cały we łzach radości i żalu jest bardzo ułomny to pewne lecz ręce opuścić? nie sposób już rano śpiewamy we dwoje Poprzez świat z radością deszcz wiatr czy słońce ręce splecione miłością i serca nasze gorące Bycie razem i miłość są cudem świata, choćby piętrzyły się przeciwności, zawsze błyska iskierka nadziei. Z wiersza tchnie optymizm. + Serdecznie pozdrawia - teresa
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rafał Różewicz! Trzymanie się za ręce - dziecinne? szczerość nie jest naiwna - to siła każdy ją w sobie ma:) PozdrawiaMy.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Judyt coś magicznego w tym: "bez i razem" :)
Judyt Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, myślę, że nawet we dwoje istnieje taka szczelina "bez", ale co ja tam wim(;
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Judyt raczej nie :)
Judyt Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no chyba, że człowiek rozwija się w tajemnicy stworzenia
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Judyt człowiek się nie rozwija tylko ludzie :::::)))))
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tereso! Przeciwności losu zawsze istnieją trzeba się z nimi zmagać; za ręce chwytamy się mocno tak będzie bezpieczniej o wiele Dziękujemy. Z ukłonem pozdrawiaMy.
Judyt Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o to chodzi (człowiek-też ludź;)
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Judyt człowiek + człowiek = ludzie razem :):):)
Judyt Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak Zgadza się bywa i tak jak Bóg da albo: ludzie+ ludź= jak taki ptak(;
Jimmy_Jordan Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 a może by tak powrót do liryki roli. Tamten z pływaniem we mgle uważam za najlepszy tekst orgowego trymestru (jak w ciąży...;) ten ma coś z powszedniego dnia i wytarcie tematu zabiera punkty zdrówko Jimmy
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Jimmy Jordan czy powtarzanie: "ora pro nobis" jest wcieraniem tematu? "liryka roli"? -zastanawiamy się nad terminem jest wieloznaczny dla nas "pływanie we mgle" - pod wodą? :)
Jimmy_Jordan Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pływanie we mgle to obraz z waszego najlepszego jak dotąd wspólnego wiersza ;) zdrówko Jimmy
lubię latawce Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 ach, ze wszystkich Waszych wierszy, Marlettko i Adamie, najbardziej lubię te pisane razem :)) nawet bez nicku byłoby poznać, kto na orgu taki szczęśliwy :)) z radością zostawiam plusa i pozdrawiam, angie ;o)
zak stanisława Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 tak3mać, się za ręce, naprzeciw przeciwnosciom losu - razem, w tym tkwi siła ludzkosci, scmok M&S
Marusia aganiok Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 a tak, bo tylko razem można coś jak już:))) Pozdrawiam "łykend'owo":)))
Rekomendowane odpowiedzi