Waldemar Talar Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Pamiętać o tak ważnym wydarzeniu jakim było zwycięstwo nad Faszyzmem na pewno jest na miejscu- ale pokazywać światu sprzęt militarny na defiladzie w Moskwie to chyba bezsens skoro w około bieda aż piszczy - co oni chcieli czy chcą w ten sposób osiągnąć tego ja pojąc nie mogę. Może ktoś z wasz mnie przekona czy to miało sens bo moim zdaniem lepiej było by te olbrzymie kwoty wydawane na to żeby pokazać swoją siłę przekazać na poprawienie egzystencji rejonów zapomnianych przez ich głowy rządzące i tym się chwalić przed światem.
Mr._Żubr Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Armia jest swoistym przedłużeniem fiuta cara Władimira. Taka męska duma, te sprawy. Jest jak drechol chwalący się pod dyskoteką swoim czarnym BMW.
tadek niejadek Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 zapytajcie Putina a nie nudźcie tutaj
adolf Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy Stany czy Rosja ten sam kicz. Chociaż w sumie Rosja robi troche ładniejsze te sieczki propagandowe i porzadniejsze i ma o wiele ładniejszą wizualizację i częsć artystyczną (neistety ale za każdym razem kiedy Słysze hymn USA, czy widze tą paskudną pasiatą flagę mam ochotę rzygać) Zgadzam się z Panem, ale nie będę zawężał mojego wywodu. Bo i USA oszukuje wszytkich, pomijając wewnetrzne zepsucie tedgo państwa, to stara się ono kusic wdziękami, ktorych nie ma. Z jednej stron y szastają kasa na pomoc Sri Lance a z drugiej idą na wojnę w Iraku ;p Może i zabrzmię dziwnie, ale obie potęgi: Rosja i USA trącą kiczem i prostotą że aż się nieodbrze robi. Już chyba wolałem jak Niemcy byli potęga, bo przynjamniej nie dawlai takiej tandety :) I tak jak ktoś już powiedział: taikk ompleks Bush sobie podbija jakieś państewka, Putni robi wielką defiladę (im większa tym więszke... wlaśnie.. co?) a nam pozostaje nadzieja, że gdszie dwóch się bije, tam trzeci korzzsta - Europa!!!!
Patryk_Nikodem Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy Stany czy Rosja ten sam kicz. Chociaż w sumie Rosja robi troche ładniejsze te sieczki propagandowe i porzadniejsze i ma o wiele ładniejszą wizualizację i częsć artystyczną (neistety ale za każdym razem kiedy Słysze hymn USA, czy widze tą paskudną pasiatą flagę mam ochotę rzygać) Zgadzam się z Panem, ale nie będę zawężał mojego wywodu. Bo i USA oszukuje wszytkich, pomijając wewnetrzne zepsucie tedgo państwa, to stara się ono kusic wdziękami, ktorych nie ma. Z jednej stron y szastają kasa na pomoc Sri Lance a z drugiej idą na wojnę w Iraku ;p Może i zabrzmię dziwnie, ale obie potęgi: Rosja i USA trącą kiczem i prostotą że aż się nieodbrze robi. Już chyba wolałem jak Niemcy byli potęga, bo przynjamniej nie dawlai takiej tandety :) I tak jak ktoś już powiedział: taikk ompleks Bush sobie podbija jakieś państewka, Putni robi wielką defiladę (im większa tym więszke... wlaśnie.. co?) a nam pozostaje nadzieja, że gdszie dwóch się bije, tam trzeci korzzsta - Europa!!!! heh. widzę, że nie zbyt dobrze z oceną sytuacji
Rafał Różewicz Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 przynajmniej Ruscy to słowianie:P Jedni drugich warci, obydwa kraje tak naprawdę mają wyjebane na nas.
myślątko Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 nie bardzo ten wiersz, zwłaszcza przerzutnie interunkcja dopuszcza też przecinki i inne znaki oprócz kroki poza tym nie moja tematyka
myślątko Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 a gdzie to autor zaznaczył? bo nie widzę zagajenia do dyskusji no i faszyzm z dużej litery to jest wiersz!
Magnetowit_R. Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 i zwycięstwo sie pisze... Waldemarze. szukać w tym sensu to jak w legalnosci alkoholu i kontroli państwowej nad tym narkotykiem oraz przymusowego leczenia oraz publicznie finansowanych ośr. leczenia uzależnień. nie sama defilada, ale istnienie kosztującego miliardy sprzętu służącego jedynie do zabijania ludzi i otoczenia jest absurdem. bo w logice ludzkiej leży akceptować rzeczy nielogiczne.... dwie potęgi się zbliżają narady trwają rosja i ameryka słuchać belkot pana polityka co oni robią, kim oni są władza, w rękach ludu! ręce powinny zająć się tworzeniem a nie produkcją w materialnym świecie Kasaya w sumie po co ja to napisalem...dobranoc;)
Darek 65 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 nie wiem co chcieli ale to glupie zeby teraz wyciagac to co bylo a niech im ziemia lekka bedzie
Rekomendowane odpowiedzi