H.Lecter Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za inspirujące spojrzenie na tekst "wojaczkiem".Pozdrawiam ciepło.
H.Lecter Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zwykle, poezja ściga się z życiem...Dzięki babo za wizytę.Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. istnienie to chwila nieuwagipouważajmy przez chwilę - moje - ma sens; chwilowo plusuję Twojemu wierszowi, ciekawy_kasia. Dzięki Kasiu że "pouważałaś" przez chwilę.Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałam kilka razy (już ja tak mam, hehe). W pierwszej zwrotce widzi mi się, zakochany peel, który przedstawia się czytelnikowi: jest wysokim (strzeliste) osiłkiem (barczyste) o blond włosach. Jego dziewczyna (partnerka, żona) bardzo go podnieca (podnosi poziom adrenalizny, działa jak narkotyk). Mimo woli w czasie jazdy samochodem przekracza dozwoloną prędkość. Samochód ląduje na drzewie i być może ona ginie w wypadku. Smutne, ale i tak w życiu bywa. Może też być inna wersja: gwałtowne uczucie kończy się fiaskiem; "wtuliłaś się w drzewo" może oznaczać, że nastąpiło zerwanie i ona jest niedostępna jak drzewo (czyli zbyt wysoko, daleko). Wiersz dobry skoro przyciągnął. + Serdecznie pozdrawiam -teresa
H.Lecter Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dużo widzisz - to miłe.Pozdrawiam serdecznie. nieco zaczepnie napiszę :P, a nie widać "nadpobudliwości interpretacyjnej"? bo przecież zawsze to może być odkurzacz, prawda? albo jego instrukcja obsługi ;)) ;)) rzecz jasna to takie zaczepne, ale nie mocno złośliwie, raczej leśnolichowato :) Jeżeli dobrze rozwinięty zmysł interpretacyjny połączymy z wrodzoną,dobrą wolą i domniemaniem talentu poety (zwłaszcza młodego),to łatwo wtedy "napisać" za niego wiersz (w tą pułapkę sam często wpadam).Każdy ma jakąś własną wizję "odkurzacza" i każda równie dobra co zła -i tyle .Z leśnolichowatym pozdrowieniem -piotr.
H.Lecter Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czytałam kilka razy (już ja tak mam, hehe). W pierwszej zwrotce widzi mi się, zakochany peel, który przedstawia się czytelnikowi: jest wysokim (strzeliste) osiłkiem (barczyste) o blond włosach. Jego dziewczyna (partnerka, żona) bardzo go podnieca (podnosi poziom adrenalizny, działa jak narkotyk). Mimo woli w czasie jazdy samochodem przekracza dozwoloną prędkość. Samochód ląduje na drzewie i być może ona ginie w wypadku. Smutne, ale i tak w życiu bywa. Może też być inna wersja: gwałtowne uczucie kończy się fiaskiem; "wtuliłaś się w drzewo" może oznaczać, że nastąpiło zerwanie i ona jest niedostępna jak drzewo (czyli zbyt wysoko, daleko). Wiersz dobry skoro przyciągnął. + Serdecznie pozdrawiam -teresa Drzewo w wierszu,to taki ostatni i jednocześnie pierwszy (w innym wymiarze) "kochanek", oślepiający skrót życia.Dzięki tereso za czas dla wiersza.Pozdrawiam ciepło.
M.E.FIRCHO Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 gdy zobaczyłam tytuł, pomyślałam: "oooo znam ten wiersz" ;) Zastanawiałam się, czy dobrze go pamiętam. I okazało się, że tak :) Nadal jest dobry. pozdrawiam M.E.
Sylwester_Lasota Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Przypomniał mi się wiersz zaczynający się od słów: Na białym krzyżu twego ciała..., autor: Stanisław Korab-Brzozowski. Idąc dalej tym śladem, znajduję więcej skojarzeń. Są owoce, po których można poznać, są pestki, które niczym ziarno zostały rzucone w ziemię, jest w końcu śmierć na drzewie. Zaprawdę, niezwykły to wiersz jeśli daje takie spektrum interpretacyjne ;-). Pozdrawiam.
H.Lecter Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi że "stary znajomy" cię nie zawiódł.Pozdrawiam ciepło.
H.Lecter Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i co autor ma powiedzieć na te słowa...dziękuję.Pozdrawiam serdecznie.
allena Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 zamiast "zazwyczaj" - "zawsze" i będzie cacy:) a.
H.Lecter Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. alleno,trzeba zostawić jakiś cień nadziei (nawet kosztem "cacy").Dzięki serdeczne.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi