Rafał Różewicz Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 To już było Ściany obdarte z tynku robią darmowy striptiz Przed budynkiem płuca wchłaniają zwiększone ilości dwutlenku węgla Wiem że bierny palacz nie jest bierny lecz czekam Oprócz mnie kogo obchodzi że koniec świata czyha wszędzie Kolega zaraz odejdzie jednak mówi że wstawi dziś judasza oczekując zmian Tymczasem ślady butów na schodach mieszczą się w średniej Brak poruszenia nowości W nocy zaczadziła się część lokatorów Przez wentylację zamiast śmierci mogła przyjść poezja Ale ona też zabija
lubię latawce Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 "koniec świata to koniec świata zaskoczył mnie w najlepszych latach"Tymczasem ślady butów na schodach mieszczą się w średniej to + puenta (już od wentylacji) pozdrawiam, angie
H.Lecter Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 "To już było...brak poruszenia nowości" -wiem,że wiersz jest właśnie o tym ale treść znajduje, niestety,odbicie w formie.Nie udało ci się wyjść poza utarty szablon.Pointa też niestety zgrana.Szkoda bo widać,że ręka już dobrze ułożona.Pozdrawiam.
Rafał Różewicz Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 tak wiem, ale widzę perspektywy na przyszłość. Brakuje mi trochę elementów, aby stać się "swój", ale idę do przodu. Dzięki.
BARBARA_JANAS Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Drogi Panie Rafale, jak wspomniałam wszystko już było prócz końca świata. Nie podoba mi się wersyfikacja. Pozdrawiam
Rafał Różewicz Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Dziękuję, co do wersyfikacji każdy lubi inną:) heh widzę, że utarła się opinia, ze to tylko o końcu świata, a koniec świata to metafora,, czyli początek nowego, preludium. Każdy czeka, zdarza mu sie swój własny koniec świata, po czym następuje jakiś przełom w życiu. A bohaterowie wiersza tylko na niego, czekają wypatrują, zamiast robić coś konkretnego. I prowadzi do jakieś tragedii. "Oprócz mnie kogo obchodzi że koniec świata czyha wszędzie Kolega zaraz odejdzie jednak mówi że wstawi dziś judasza oczekując zmian" wszędzie jest zmiana stylu życia na wyciagnięcie ręki.I peel na nia czeka tylko. Kolega tak samo, oczekując zmian, tylko obserwując, zamykając się. Pozdrawiam. Mam nadzieję, ze trochę wytłumaczyłem, ale wiem, że tekst jest dość niezrozumiały. Próbuje się ambitnie pisać, aż w końcu własna poezje się znajdzie, bez schematów.
BARBARA_JANAS Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taki "koniec świata " ,o którym Pan pisał też już był choćby nawet w wierszu "Ikar" - na pewno pan zna. :) Pozdrawiam
Rafał Różewicz Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 wszystko już było:) ale myślę, że jak na moje 17 LAT to jest dość dobrze, proszę Pani:) pozdrawiam.
BARBARA_JANAS Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak na 17 LAT to duży potencjał drzemie. Wiek nie usprawiedliwia. Taki wiek zmusza do odkrywania i nazywania nowego. Powodzenia.
Rafał Różewicz Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 wiem, próbuję:) w końcu swoje miejsce się znajdzie:)
Rekomendowane odpowiedzi