Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

wolny

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie też się podoba,tak też ode mnie dwa duże plusy.Plus plus dla komentarzy:)pozdrawiam serdecznie i "by sił skrzydłom starczyło" życzę nam wszystkim.

--------------------------------------------------------------------------------

Dnia: Dzisiaj 22:02:52, napisał(a): Agata Lebek
===================================================
===================================================
dziękuję za przeczytanie, wpis i plusy.
Miło Cię gościć Agatko, pozdrawiam majowo
- baba

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czytam i czytam. Czytam i czytam bo warto ten tekst czytać, a szczególnie : " najpóźniej ostrzegamy siebie" - to środek ciężkości. Nie zastępowałabym słowa samotnie, żadnym innym, najlepiej mi brzmi : " odtąd szybuję w surowej przestrzeni...". I cały czas zastanawiam się nad słowem "tylko" ,bo im dłużej czytam tym bardziej wydaje mi się zbędny. Bez tych słów tekst nabiera głębszego wyrazu. Pozdrawiam i gratuluję.

Czytam i czytam. Czytam i czytam bo warto ten tekst czytać, a szczególnie : " najpóźniej ostrzegamy siebie" - to środek ciężkości. Nie zastępowałabym słowa samotnie, żadnym innym, najlepiej mi brzmi : " odtąd szybuję w surowej przestrzeni...". I cały czas zastanawiam się nad słowem "tylko" ,bo im dłużej czytam tym bardziej wydaje mi się zbędny. Bez tych słów tekst nabiera głębszego wyrazu. Pozdrawiam i gratuluję.

Dziękuję za ponowne odwiedziny i rady. Po zastanowieniu się, "świadomie" skreślam,
jednak "tylko" - moim zdaniem oddaje obawę peelki przed niemożnością lotu, życiem osiadłym całkowicie i tylko na ziemi. ( nie znane powody; może to być: strach, połamane skrzydła, nie chce latać sama, zniechęcenie do jakiegokolwiek działania itd. itp.)
Za wszystko serdeczne dzięki,
pozdrawiam z uściskami
- baba

Dziękuję za ponowne odwiedziny i rady. Po zastanowieniu się, "świadomie" skreślam,
jednak "tylko" - moim zdaniem oddaje obawę peelki przed niemożnością lotu, życiem osiadłym całkowicie i tylko na ziemi. ( nie znane powody; może to być: strach, połamane skrzydła, nie chce latać sama, zniechęcenie do jakiegokolwiek działania itd. itp.)
Za wszystko serdeczne dzięki,
pozdrawiam z uściskami
- baba

Autor czuje tekst najlepiej, inaczej niż czytelnik. Zdarza się, że dane słowo jest dla autora niezbędne, ponieważ patrzy przez pryzmat własnego czucia tekstu. Czytelnik mając większy dystans dostrzega pewne zakłócenia. Jeśli więc czujesz, że to słowo musi być, to jestem na tak, bez niego jednak twoja argumentacja również się sprawdza.pozdrawiam ciepło.,