Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Robert Witold Gorzkowski Robercie, dziękuję, że każdy z Twoich głosów. Ważne jest dla mnie to co napisałeś. Ten wiersz nie miał być prowokacją, po prostu go nie przemyślałam. Nie pomyślałam jak inni mogą go odebrać.  Jeszcze raz dziękuję. @Migrena ja Ci dziękuję..Za odbiór, za zaangażowanie, za to jak mnie jako autorkę widzisz - to dla.mnie.cholerie cenne. Dziękuję. Myślę też, że nie powinieneś tak pisać.o Dagnie. Miała prawo napisać tak jak czuje. Uważam, że ma dobre intencje, a to co się pod tym wierszem wydarzyło, to moja wina, bo przecież to mój wiersz.     
    • @Maciek.J Bóg jest Tajemnicą. A w życiu piękne są tylko chwile- ale dobrze że są
    • @Berenika97 bardzo dziękuję za czytanie  Łap

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Modrym chabrem jak oczy łanów żyta, one zapatrzone wciąż tam w dojrzałe kłosy. Niwą bezkresną tym kwieciem wyszytą, brzaskiem syconym przez osiadłe rosy. Czy jesteś dniem i cienia cierniem. Latem upalnym, czy złotą jesienią. Wieczornym smutkiem czy ust tęsknotą Snem nieprześnionym, serca wzruszeniem. A może tyś nocą upojną i rzewną, tą która rosi stęsknione oczy, wiatrem co chmur skargą nad Łyną. Nie jesteś bajką z tysiąca i jednej nocy. Tyś dla mnie słońcem i niebem w błękicie, Jesteś moją śmiercią i moim życiem.      
    • Witaj Marku - uśmiecham się - fajne to -                                                                            Pzdr. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...