maranatha neothenia Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 więdniesz mnie- podlewasz mnie przegryzasz zszyte usta delikatnie przemierzasz ścieżki bladego ciała przez gruczoły łzowe do mózgu do serca więdniesz mnie- ożywiasz mnie przypływem i odpływem zostawiasz na brzegu szukam mokrymi dłońmi jeszcze jadalnych wspomnień rozgrzewasz mnie- oczy błotem przemywasz i mówisz. wyciągasz mnie- więdniesz mnie osuszasz oddechem, podlewasz, kochasz
BARBARA_JANAS Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przegryzasz zszyte usta przemierzasz ścieżki bladego ciała ożywiasz mnie zostawiasz na brzegu światła - to mi najbardziej szukam jeszcze jadalnych wspomnień - jadalne wspomnienia też mi się oczy błotem przemywasz wyciągasz mnie podlewasz Poszła bym w tę stronę. Coś w tym tekście jest, ale za dużo szzzzzzzzzzzzzzz, oj za dużo. Tekst nadrabia emocjami. Pomysł jest, brakuje warsztatu. pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Myślę, że za dużo wysiłku w wyszukiwanie "dziwacznych" skojarzeń. Wydaje mi się, że zamysł był całkiem, całkiem do rzeczy, może należałoby przemyśleć jeszcze raz? Powodzenia na wierszowanym szlaku. Serdecznie pozdrawiam -teresa
H.Lecter Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 "Więdniesz mnie-podlewasz mnie" dużo obiecywało ale potem wyszło na - nie wiem.Wrócę jeszcze.Pozdrawiam.
Robert_Siudak Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Strasznie tu SZZZZZ, ale podejrzewam że to zamysł autorki co do instrumentalizacji głoskowej "SZ", hm ? Są fajne fragmenty, ale przeplatają się z przekombinowanymi momentami, Pzdr.
Marlett_oraz_Sosna Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 więdniesz mnie- podlewasz mnie Udziwnienie ..ale co tam. PozdrawiaMy.
maranatha neothenia Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wysiłku żadnego nie było.. a skojarzenia bardziej dziwaczne widziałam już na ty forum.. to prawda dużo szcz a tematyka gładka ( w domyśle) a forma szorstka.. tak szorstka forma miała być..
maranatha neothenia Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rytmika przypływów i odpływów / zmienność/ pozdrawiam
maranatha neothenia Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wróć. pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 ciekawy to wiersz, nawet przeczytałam na głos, tylko mi bardzo zaszeleścił odbiór. Widać - taka jego uroda! Pozdrawiam serdecznie - baba
maranatha neothenia Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Babo :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi