Lena Achmatowicz Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 droga powtarza się ściany kamienic jak mapa Łodzi pod nimi poczerniali herosi bez szyi poruszają ramionami sięgają po butelki pnie podrapane skrzydłami ptaków w szeregu opinają budynek widok gniazda w konarach podtrzymuje głowy na właściwym miejscu od czasu do czasu na chodniku jakieś daewoo higiena słów wymaga kilku kurew patrzą w okno opatrzone niebieskim światłem i dzieckiem zakrywają twarze rękami odchodzą oplatam wokół szyi pomarańczowe włosy wieczorem ktoś się myje śpiewa woda wrze gwiżdże ktoś zbiera ze stołu skorupki jajek dzieciaki grają w klasy rzucają kamieniem na schodach dokopią nam sąsiedzi po ciemku ich twarze mają puste dymki
Tomasz_Piekło Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 No, a jednak coś jest;) Ciekawe, ale brak interpunkcji miesza w głowie;) Spróbowałem coś lekko pociąć poprzestawiać i tak mi początek wyszedłdroga powtarza się ściany kamienic jak mapa Łodzi pod nimi poczerniali herosi bez szyi poruszają ramionami sięgają po butelki pni podrapanych skrzydłami ptaków w szeregu opinają budynek widok gniazda w konarach podtrzymuje głowy na właściwym miejscu od czasu do czasu na chodniku jakieś daewoo higiena słów wymaga kilku kurw wersyfikacji nie jestem pewien, ale lekich zmian i cięć raczej tak, najwyżej będę się tłumaczył;)
Andrzej Ludwiczak Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -ten zapis lepiej się czyta. hop
Lena Achmatowicz Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no jest ale zeszłoroczne - to się nie liczy:) nie musisz się tłumaczyć. jest lepiej, ale nie wiem, czy dobrze. dzięki jak nie wiem co. pozdrawiam
Lena Achmatowicz Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. -ten zapis lepiej się czyta. hop zgoda. a jak całość? dziękuję za wgląd. pozdrawiam
Tomasz_Piekło Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Ja też nie wiem, czy dobrze, ale ciekawie i lubię takie pisanie. Widzę, że dopisałaś i co nieco poprzestawiałaś - na korzyść tekstu. Jeszcze do tej puenty bym się czepnął lekko. Te twarze co mają dymki - może usta? "po ciemku w ich ustach puste dymki" albo ewentualnie jakieś dookreślenie co robią te dymki w ich ustach do tego dołożyć. Byłoby bardzo dwuznacznie, bo i dymki jak w komiksach albo papierosowe albo para z ust. Pozdrawiam
Pancolek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Mieszkam w Łodzi na ulicy Przybyszewskiego ;)) Dobre, a ostatni wers super. Pancuś
Lena Achmatowicz Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też;)
Pancolek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też;) Więc musieliśmy się kiedyś minąć - supeł ;)
Rekomendowane odpowiedzi