Boleslaw Lucki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 widzenie 3przede mnąotwarte drzwi i próg zbyt wysokimatka przełożonamówi że to nie onsię liczy tylko wiaraz nią będziesz silnybez niej zostanieszz tej stronyna zawszedym pleciezawiłe meandry życiaodbitego w szkiełkuna dnie tuż za progiem... gdzieś tu byłydrzwi
Beata Szymańska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz jest ciekawy. Ładne słownictwo, ale nie czuję treści... Może gdyby wystąpiło więcej podziałów na strofy, wiersz byłby bardziej zrozumiały... Podoba mi się zakończenie, ponieważ zmusza do ponownego przeczytania całości.Pozdrawiam
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 zachwyciły mnie wersy:"dym plecie zawiłe meandry życia"fantazja wiersz bardzo ciekawydzięki
Boleslaw Lucki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wyobraz sobie czlowieka pelnego watpliwosci, postawionego przed nowym zadaniem, ktoremu nie wie czy podola ...
Leila Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A mi się podoba fragment"mówi że to nie onsię liczy tylko wiara" Podoba mi się przeniesienie zaimka "się" do następnego wersu. Nie wiem czy był to zabieg celowy, ale daje dwoistość interpretacji. Tak mi się przynajmniej wydaje.pozdrawiam.
magda Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a mnie ta matka przełożona wibruje tutaj. sama jedna nadaje wielowymiarowość, głębię i zwrot. ląduje w moich.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi