Jego Alter Ego Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 biała kartka papieru zawsze jest dla mnie podniecająca* jeszcze czekam na morskie światło gdy można świt na siebie przyjąć i nie rozcieńczać go wermutem jak akwarelą. dziś lubię błękit bo nieco chłodu hartuje poranki tęsknota za świeżością moi poeci z kubkiem zielonej herbaty moja skłonność do wyłączności tego portu. tych nagich ładowni i piasek na lekarstwo brunatny kontur rozmytych uśmiechów walory ściszeń na każdym obrazie jak zmieniam w portrety jak zaczynam pisać ---------------------------------------------*t. brzozowski
Baba_Izba Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 wiersz pełen kolorów, obrazów, atmosfery, dobry warsztatowo, jednym słowem - dla mnie - urzekający! Pozdrawiam - baba
Jego Alter Ego Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 witam Babę i bardzo dziękuję za odwiedzinki:) cieszę się, że urzekł i pozdrawiam ciepło! /martyna a teraz czekam na tych, którzy są anty-powtórzeniowi:) z pewnością będą, boję się...ale od razu mówię że marudzenie ma być sensownie uzasadnione, inaczej zignoruję:P :) pro-powtórzeniowa jestem:D
Baba_Izba Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 a i ja chciałam coś znależć, czegoś się doczepić - nie umiałam, choć kilka razy i z uwagą. Słowo. Wrócę, ciekawa komentarzy. Baba - heej!
bufon smerf Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 jeżeli reszta pani wierszy jest tak dobra jak ten, warto szarpnąć jakiegoś wydawcę i wydać to - oczywiście ja nie namawiam, ale niektórzy dostali kategorię Z (czyli jest u nich bardzo dobrze, ale niech ćwiczą), pani jest na razie najlepsza.
Emu Rouge Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 jest po prostu piękny:) pozdrawiam aga
Jego Alter Ego Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapewniam że wiele osób z Z uznałoby ten wiersz za mocno niedopracowany niemniej bardzo mi miło, dziękuję za komentarz i pozdrawiam nie pani, tylko martyna
Jego Alter Ego Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Aga jjjjeju:) ale dobrze dobrze, chwalcie zanim przyjdą ONI :D
Espena_Sway Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Martyno, dla mnie te powtórzenia są okej, tematyka malarska, bardzo bliska. poza tym bez czepialstwa, na +. pozdrawiam Karolcia :)
Jego Alter Ego Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, a wiesz, jak zobaczyłam, że mam koment od Ciebie to pomyślałam sobie: taa, pewnie znów interpunkcja nie taka" :D dzięki za ślad i za plus, ale wiesz, jakbyś jednak chciała się czegoś "czepnąć" to ja czekam na uwagi:) pozdrowionka
M._Krzywak Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Mam wrażenie, że podmiot jest uduchowiony (mogę mieć problemy z konkretnym nazwaniem mojego wrażenia, ale jestem świeżo po lekturze i w jakiś sposób ogarnięty jeszcze wersami), wrażliwy, spostrzegawczy, poetycki. Jego (podmiotu) patrzenie, widzenie przypomina mi Bachtina: "język jest czymś ruchomym, to pernamentny proces twórczy urzeczywistniony w trakcie mowy". Skąd taka myśl? Wg mnie jest to wiersz o tworzeniu (już przypomnienie/wstęp Brzozowskiego/dlaczego z małej litery?) ale bardzo specyficzny, delikatny. Oczywiście - dużo tutaj kolorów, barw, świateł, ale nie wkładałbym to tylko w malarstwo (pomijając oczywiste pokrewieństwo jakim jest sztuka), szczególnie, że dwa ostatnie wersy są wyraźne - szkic/pisanie. Czyli - treść dotyczy tego, co poeta widzi (mamy znowu problem natchnienia, ale tutaj zbyt dużo rozwlekłej pisaniny) przed tworzeniem (ciekawe słowo, którego finałem jest stworzenie, np. wiersza). Dobra, powstrzymuje ten chaos wypowiedzi/wrażeń, ale rzeczywiście - wiersz jest bardzo dobry, ja też się skromnie pod nim podpiszę. Pozdrawiam.
Spiro Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 ja tylko zaznaczę obecność. miałem dwie uwagi w W i przynajmniej jedną podtrzymuję, ale nie mają one większego wypływu na bardzo pozytywny odbiór. bo to dobry wiersz jest pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 urocze malowanie światłem na bieli tego, co podpowiada wyobraźnia, tworzenie piękne serdecznie pozdrawiam -teresa
Rachel_Grass Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 tylko na chwilkę, żeby powiedzieć, że to bardzo dobry wiersz. gratuluję.
Tomasz_Piekło Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Tam gdzie do głosu nie dochodzi "mojość" jest ładnie, ale w tych wspomnianych miejscach jakby bardziej sentymentalnie, jak dla mnie za bardzo;) Czyli tak pół na pół. Pozdrawiam
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rety, aż sam się przestraszyłem! ;) No i co Jego, warto taką paranoiczną atmosferę wprowadzać? ;) Już sporo komentarzy poszło i są w większości zdecydowanie pozytywne (no, może ze dwa są niezdecydowanie pozytywne;) Ja również grubymi kreskami stawiam plusa, wiersz oczarował mnie swoim eleganckim liryzmem i plastyką - znakomicie to wyszło:) Hej!
kasiaballou Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo mi się podoba, z przyjemnością kilkakrotnie przeczytałam, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi